Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην Κοζάνη – Σχεδιασμός για κοινές δράσεις με το Επιμελητήριο Κοζάνης

2 Min Read

Συνάντηση του Προέδρου του ΕΒΕΑ Γιάννη Μπρατάκου με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης Γιάννη Μητλιάγκα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου έγινε το πρωί στο κτίριο του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η απολιγνιτοποίηση, αλλά και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής. Μέλη του Δ.Σ. ανέφεραν πως η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει ερημώσει και πρέπει να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στους νέους, ώστε να μείνουν ή να γυρίσουν στην περιοχή μας.

Ο κ. Μπρατάκος ανέφερε πως το ΕΒΕΑ, ως ένας σημαντικός φορέας ανάπτυξης της χώρας, θέλει να συμπράξει με το Επιμελητήριο Κοζάνης, έτσι ώστε να υπάρξουν δράσεις στο μέλλον που θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον ρόλο των επιμελητηρίων συνολικά στη χώρα, αλλά και ειδικά το ρόλο του Επιμελητηρίου Κοζάνης. Έκανε λόγο για τη δημιουργία οδικού χάρτη ανάπτυξης σε κάθε περιοχή που θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την πολιτεία, ώστε να συντάξει τον εθνικό οδικό χάρτη ανάπτυξης.

Σε ό,τι αφορά στην απολιγνιτοποίηση, ο κ. Μπρατάκος ανέφερε πως «η διαδικασία μετάβασης στο νομό της Κοζάνης είναι μια πρώτη και βίαιη εικόνα της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Αυτό πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει ήπια. Και εμείς, αλλά και το Επιμελητήριο Κοζάνης θα συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Γ. Μητλιάγκας αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης του προέδρου του ΕΒΕΑ στην Κοζάνη και στα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη συνάντηση, όπως η τρέχουσα οικονομική συγκυρία, η απολιγνιτοποίηση, αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος.

«Αναζητούμε και πιστεύουμε σε μια ειλικρινή σχέση. Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό σύμμαχο και πιστεύω ότι δομείται και οικοδομείται μια πραγματική σχέση εμπιστοσύνης των δύο φορέων, ούτως ώστε να δυναμώσει η φωνή των περιφερειακών επιμελητηρίων και να φτάσει στο κέντρο με μεγαλύτερο σθένος και μεγαλύτερη δυναμική, προκειμένου οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν να αναβαθμίσουν την παρουσία της επιμελητηριακής κοινότητας» τόνισε κλείνοντας ο κ. Μητλιάγκας.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση