Ο πρώην Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης για το Κολυμβητήριο του ΔΑΚ

3 Min Read

Έφτασε λοιπόν και η μελέτη κόστους-οφέλους του κολυμβητηρίου του ΔΑΚ η οποία θα προσδιόριζε το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα στο χώρο (κατά δήλωση κάποιων δεν υπήρχε προεκλογικά). Τι μας λέει η μελέτη λοιπόν; Ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει να επιδιορθωθεί!!! Κάτι εντελώς φυσιολογικό για ένα κτήριο δεκάδων ετών. Το κόστος αυτής της παρέμβασης μπορεί να φτάσει από 380 χιλιάδες έως και 1 εκατομμύριο Ευρώ…

Υπήρχε λοιπόν σοβαρότατος λόγος που πήραμε την απόφαση να κλείσουμε το κολυμβητήριο του ΔΑΚ και δεν ήταν αποτέλεσμα μιας επιπόλαιης επιλογής. Έπρεπε και πρέπει να διαφυλάξουμε τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, των γονέων, των γυμναστών καθώς και του υπηρεσιακού προσωπικού του Δήμου.

- Advertisement -

Βλέποντας ότι το ποσό είναι υψηλό και πως θα καθυστερούσε η διαδικασία των παρεμβάσεων που έπρεπε να γίνουν, προχωρήσαμε στην επιλογή να ανοίξουμε το κολυμβητήριο του Λιαπειου με κόστος λίγο μεγαλύτερο των 120 χιλιάδων ευρώ με παρεμβάσεις που μπορούν να πιστοποιηθούν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης. Ένα κολυμβητήριο που δεν χρησιμοποιήθηκε ΠΟΤΕ μέχρι τότε. Τα περί 10 χιλιάδων ευρώ που ακούστηκαν από κάποιους εννοείται πως είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Όπως και ο σχεδιασμός που κάναμε με τα υπηρεσιακά στελέχη του ΔΑΚ για να δοθεί ο χώρος στο κοινό την επόμενη χρονιά εφόσον γνωρίζαμε πλέον το ποσό που χρειαζόταν να δαπανηθεί για τη συνολική λειτουργία του.

Εν ολίγοις.. Ειμαι σίγουρος ότι κανένας αιρετός σε θέση ευθύνης δεν θα ήθελε να πάρει μια τόσο δύσκολη απόφαση, ειδικά ένα χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κλείνοντας ένα χώρο στον οποίο αθλούνταν περίπου 400 αθλητές και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας στις ώρες κοινού.
Ακόμα και σήμερα, 1 χρόνο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο σχεδιασμός του ΟΑΠΝ γίνεται στο Λιαπειο και η αγωνιστική χρόνια 2020-2021 θα συνεχιστεί εκεί, ενώ η μεταφορά στο ΔΑΚ προβλέπεται στην καλύτερη των περιπτώσεων να γίνει εντός του 2022.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσε να ανοίξει τόσο άμεσα όσο θα ήθελαν όσοι το υπόσχονταν, είτε από άγνοια είτε από πρόθεση.
Ακούστηκαν πολλά από πολλούς αλλά το αποτέλεσμα πλέον μπορεί να αξιολογηθεί από τον καθένα μας ξεχωριστά…

Μοιραστείτε την είδηση