Ο “Σπάρτακος” για την ημέρα κατά του AIDS

1 Min Read

Μειωμένες εμφανίζονται οι νέες διαγνώσεις HIV στην Ελλάδα το πρώτο δεκάμηνο του 2017 συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου).
Συγκεκριμένα, τους πρώτους δέκα μήνες (έως 31 Οκτωβρίου) του 2017 διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ 492 περιστατικά HIV λοίμωξης (4,5 ανά 100.000 άτομα), εκ των οποίων 403 (81,91%) αφορούσαν σε άνδρες, τα 87 (17,68%) σε γυναίκες και τα δύο (0,41%) σε διεμφυλικά άτομα.
Σαφώς και τα νέα αυτά δεδομένα δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν και ένα ¨δείγμα επιβράβευσης¨ της παγκόσμιας προσπάθειας -της εντατικής και διαρκούς παγκόσμιας προσπάθειας- που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια
Σε καμία όμως περίπτωση τα δεδομένα αυτά ΔΕΝ θα πρέπει να οδηγήσουν στην επανάπαυση και στον εφησυχασμό.
Το αντίθετο μάλιστα, καθότι μόνο η συνεχής προσπάθεια μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρχει μία σταθερή βελτιωτική πορεία.
Τα πράγματα είναι απλά: Αφού ξέρουμε, μπορούμε, συνεχίζουμε και δεν ξεχνάμε ότι, το AIDS δεν καταπολεμάται με αποκλεισμό, ρατσισμό, αδιαφορία.
Καταπολεμάται και αντιμετωπίζεται με σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, συνειδητοποίηση, άρση κάθε μορφής προκατάληψης και φοβίας.

Μοιραστείτε την είδηση