Ο Σπάρτακος για την Ώρα της Γης: Θα κρατήσουμε τα φώτα αναμμένα, ως συμβολική κίνηση που στόχο έχει να καταδείξει ότι: φως (ηλεκτρικό ρεύμα) θα υπάρχει ΠΑΝΤΑ, ΜΟΝΟ από λιγνίτη

2 Min Read

Στέλνοντας το μήνυμα «Η δράση σου σήμερα μπορεί να αλλάξει το αύριο», το WWF καλεί για μία ακόμα φορά τους πολίτες να συμμετέχουν σε μία παγκόσμια ενέργεια που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για 1 ώρα ώστε να … (απο)δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας.

Η «Ώρα της Γης», ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους.

Φέτος  είναι η δέκατη χρονιά αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υπέρμαχος πάντα τις ιδέας ότι, στον κόσμο που ζούμε μπορούν να συνυπάρξουν καταστάσεις που διέπονται από διαφορετική φιλοσοφία και αν και έχει πολλάκις διασταυρώσει τα ξίφη της με την WWF εξαιτίας των ακραίων και επίμονων θέσεών της πάνω στο ζήτημα του λιγνίτη και τις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση του, στήριξε και συμμετείχε στη συγκεκριμένη δράση αρκετές φορές.

Τα τελευταία όμως χρόνια, σειρά γεγονότων και καταστάσεων οδήγησαν το σωματείο στο να κρατήσει μία διαφορετική στάση, εκτιμώντας ότι κάποιοι επιλέγουν να καπηλεύονται «την ώρα της γης» προκειμένου να εξυπηρετήσουν όχι και τόσο αγνά, περιβαλλοντικά συμφέροντα.

Ακολουθώντας το μήνυμα «η δράση σου σήμερα μπορεί να αλλάξει το αύριο» αλλά επιλέγοντας μία διαφορετική «δράση» για το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 20.30, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα κρατήσει τα φώτα αναμμένα, ως συμβολική κίνηση που στόχο έχει να καταδείξει ότι: φως (ηλεκτρικό ρεύμα) θα υπάρχει ΠΑΝΤΑ, ΜΟΝΟ από λιγνίτη.

Μόνο ο λιγνίτης είναι σε θέση να εξασφαλίζει όχι απλά φθηνή αλλά και  αδιάλειπτη παραγωγή  ηλεκτρικής ενέργειας, όταν άλλες πηγές (ήλιος, αέρας κοκ), κάποια στιγμή σταματούν να δίδουν ρεύμα καθώς εκ των πραγμάτων δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες (συννεφιά κοκ)

Η θέση μας διαχρονική και αταλάντευτη και σε καμία περίπτωση δεν πιστέψαμε ότι η πίστη μας σε αυτή, μας καθιστά λιγότερο… «περιβαλλοντικά ευσυνείδητους» ή ότι ενδιαφερόμαστε λιγότερο για το μέλλον του πλανήτη, από κάποιους άλλους. Κάθε άλλο.

Μοιραστείτε την είδηση