Ο Στέφανος Πράσσος, ο μοναδικός από την περιοχή, που θα συμμετέχει στην ελληνική αποστολή στην Παλαιστίνη

2 Min Read

Στην Παλαιστίνη θα ταξιδέψει πολυμελής ελληνική αποστολή, η οποία σε συνεργασία με την πρεσβεία της Παλαιστίνης θα επιδιώξει να μεταφέρει στον έξω κόσμο ιστορίες και εικόνες από την πολύπαθη αυτή περιοχή.
Στην αποστολή θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και φορείς, ανάμεσά τους και ο Στέφανος Πράσσος απότην Κοζάνη.
«Σκοπός είναι να ενημερωθούμε για το τι γίνεται στην Παλαιστίνη σήμερα ενόψει και του σχεδίου Τραμπ για την Παλαιστίνη, επονομαζόμενου και ως «το σχέδιο του αιώνα». Πρόκειται για ένα καταστροφικό σενάριο για την Παλαιστίνη» λέει ο Στέφανος Πράσσος.
Η αποστολή θα μείνει στο παλαιστινιακό έδαφος τέσσερις μέρες και καθημερινά θα μετακινείται σε διαφορετικά μέρη, κάνοντας καταγραφές μαρτυριών και εικόνων, με στόχο να μεταφέρει τα αιτήματα των κατοίκων στη διεθνή κοινή γνώμη.
«Ζητούν ανεξάρτητο κράτος, την επαναφορά των συνόρων στο καθεστώς πριν το 1967 και τον πόλεμο των έξι ημερών, πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και επιστροφή των προσφύγων τους. Τίποτα από αυτά δεν αναγνωρίζει το σχέδιο Τραμπ, που προβλέπει πρωτεύουσα τη Ραμάλα, τους δίνει αυτονομία και όχι κράτος και ούτε συζήτηση για επάνοδο των προσφύγων, την ώρα που αυξάνονται οι έποικοι στα κατεχόμενα» επισημαίνει ο κ. Πράσσος.
Την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, που αναμένεται να βγει επίσημα το σχέδιο, η ελληνική αποστολή θα είναι εκεί.
Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση