Δημιουργία δημοτικού ιατρείου και τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των μέτρων του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Εορδαίας

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας με μοναδικό θέμα το συντονισμό ενεργειών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις οδηγίες Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, συμμετείχαν εκτός των μελών του Οργάνου και ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, ο Δ/ντής της Παιδιατρικής Κλινικής Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Δημήτριος Κυφωνίδης, η εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, οι ιδιώτες ιατροί κ.κ. Ιωάννης Γωγούσης, Αναστάσιος Θεοδωρίδης και Στέργιος Τζιμίκας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλης Μήγκος.

- Advertisement -

 

Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

 • Λειτουργία Δημοτικού Ιατρείου με εθελοντές ιατρούς σε χώρο όπου στεγάζονται και τα ιατρεία του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Δ.Ε.Η., έτσι ώστε να προληφθεί τυχόν συμφόρηση στα εξωτερικά ιατρεία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. To Δημοτικό Ιατρείο θα λειτουργήσει παράλληλα και ως Κέντρο Αιμοδοσίας.
 • Επιφυλακή οχημάτων για την μεταφορά πολιτών ευπαθών κατηγοριών.
 • Δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής για πληροφόρηση των δημοτών.
 • Μεταφορά της λήξης των λογαριασμών ΔΕΤΗΠ και ΔΕΥΑΕ κατά ένα (1) μήνα αργότερα.
 • Οργάνωση βαρδιών αποκομιδής απορριμμάτων.
 • Μέτρα για την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς για τα οποία θα υπάρξει ξεχωριστή αναλυτική ανακοίνωση.
 • Παρέμβαση του Δημάρχου Εορδαίας προς την κατασκευάστρια εταιρεία της Μονάδας 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για την λήψη αυστηρών μέτρων πρόληψης στο εργοτάξιο.

Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ευέλικτου συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19) το οποίο θα αποτελείτε από τους παρακάτω:

 1. Δημήτριο Ορφανίδη-Αντιδήμαρχο Δήμου Εορδαίας.
 2. Κοσμά Σιδηρόπουλο-Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Δ. Εορδαίας.
 3. Χρύσανθο Ταϊρίδη-Δημ. Σύμβουλο και μέλος του Σ.Τ.Ο. Πολ. Προστασίας Δ. Εορδαίας.
 4. Εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης.
 5. Μιχάλη Καργάκη -Ιατρό Εργασία Δήμου Εορδαίας.
 6. Εκπρόσωπο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Νομού Κοζάνης.
 7. Περικλή Κοσμολιάπτση-Τεχνικές Υπηρεσίες Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
 8. Δημήτριο Τσίπρα-Εκπρόσωπο εργαζομένων Δήμου Εορδαίας.
 9. Μιχάλη Μήγκο-Εκπρόσωπο ΑμεΑ.
 10. Φώτιο Λαζό-Εκπρόσωπο Εθελοντικών Οργανώσεων Εορδαίας.

 

Μοιραστείτε την είδηση