Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τους «Επιζώντες» στους φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ – Ανέλυσε βήμα προς βήμα την τελευταία του δουλειά

1 Min Read

Για την ερευνητική δημοσιογραφία, την έρευνα στο πεδίο, αλλά και τις νομικές συνέπειες που προκύπτουν από το ρεπορτάζ μίλησε ο Τάσος Τέλλογλου στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.
Ο γνωστός για τις σπουδαίες ερευνητικές του δουλειές δημοσιογράφος βρέθηκε στο μάθημα «Τεχνικές Δημοσιογραφικής Έρευνας και Συνέντευξης», καλεσμένος της επίκουρης καθηγήτριας Ιωάννας Κωσταρέλλα.
Μέσα από την προβολή αποσπασμάτων του τελευταίου του ρεπορτάζ «Επιζώντες» για την φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού στο Μάτι, εξήγησε βήμα προς βήμα στους φοιτητές τη σύνθετη διαδικασία επιλογής του θέματος που θα γίνει το όχημα αφήγησης μιας ιστορίας, αλλά και των προσώπων που θα μιλήσουν στην κάμερα.
Αναφέρθηκε στα ηθικά διλήμματα και στην πίεση που ασκείται στο ρεπόρτερ, όταν του ζητούν να «βγάλει περισσότερο κλάμα», αλλά και στη σημασία της αναζήτησης στα αρχεία.
Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε στους εκπαιδευόμενους δημοσιογράφους και για το σημαντικό θέμα των νομικών συνεπειών που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, με παράδειγμα την κάλυψη του θέματος της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου πριν ένα χρόνο από τον ίδιο και τον αστυνομικό συντάκτη Γιάννη Σουλιώτη για λογαριασμό της «Καθημερινής», υπόθεση που βρίσκεται ακόμη στα δικαστήρια.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση