Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Καστοριάς 

2 Min Read

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της Καστοριάς. 

Σε δήλωσή του, μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

- Advertisement -

«Χρόνια πολλά για τον πολιούχο της Καστοριάς Άγιο Μηνά, χρόνια πολλά για την ελεύθερη Καστοριά. 

Ο σπόρος της ελευθερίας που φυτεύτηκε από τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα άνθισε το 1912 και η Καστοριά απελευθερώθηκε. Και βέβαια, για περισσότερα από 500 χρόνια σκλαβιάς, τα χώματα της Δυτικής Μακεδονίας οργώθηκαν με τις αξίες του ελληνισμού από ιερείς, δασκάλους, εθνικούς ευεργέτες. 

Σήμερα τους αποδίδουμε την οφειλόμενη τιμή υποσχόμενοι να υλοποιήσουμε το όραμά τους, να κρατήσουμε την πατρίδα μας ελεύθερη και πάντα δημιουργική. 

Χρόνια πολλά στους Καστοριανούς».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά για τον πολιούχο της Καστοριάς και συμμετείχε στη λιτανεία της ιερής εικόνας και των τιμίων λειψάνων Αυτού. Ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του ηρώου πεσόντων στην πλατεία Μακεδονομάχων και η κατάθεση στεφάνου από τον κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Μοιραστείτε την είδηση