«Όχι» στην κατάργηση της Β’ τάξης Γυμνασίου του Καλλιτεχνικού Σχολείου λένε οι γονείς – Κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των γονέων

4 Min Read

Κανονικά θα βρεθούν την Δευτέρα στα θρανία τους οι μαθητές της Β’ τάξης γυμνασίου του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Σχολείου Κοζάνης παρά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να «καταργήσει» τη συγκεκριμένη τάξη λόγω μικρού αριθμού μαθητών. Οι γονείς συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο σχολείο και μετά από έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν να μην επιστρέψουν τα παιδιά τους στα γυμνάσια που φοιτούσαν πέρυσι και να μην ακολουθήσουν την απόφαση του Υπουργείου που όριζε τη λήξη της εκπαίδευσης έως τις 19 Οκτωβρίου.
Οι γονείς κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Υπουργείου να μην εγκρίνει το ολιγομελές τμήμα ενάμιση μήνα μετά το πρώτο κουδούνι. Επίσης δήλωσαν πως νιώθουν «αβοήθητοι» αφού όσοι δήλωναν ότι θα τους στηρίξουν στα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε το νέο σχολείο, τώρα τους γύρισαν την πλάτη.
Στη συνέλευση βρέθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό τους και τους ενημέρωσε για την παρέμβαση του στο Υπουργείο προκειμένου να λυθεί το θέμα. Πρόσθεσε ωστόσο πως πρόκειται για μια καθαρά πολιτική απόφαση και πως θα πιέσει όσο μπορεί για να αποσπάσει το «ναι» του Υπουργείου για την θετική έκβαση του ζητήματος.
Με τη σειρά του ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γρηγόρης Κοντός, ενημέρωσε τους γονείς πως ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για να λειτουργήσει η τάξη είναι τα 21 άτομα και ανά κατεύθυνση τα 7. Αυτή τη στιγμή η Β’ τάξη έχει μόλις 6 μαθητές. Γι αυτό και οι γονείς ζητούν την παράταση λειτουργίας του τμήματος και την άμεση διενέργεια κατατακτηρίων εξετάσεων εντός των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η απόφαση της έκτακτης συνέλευσης των γονέων:
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην λειτουργία του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Κοζάνης όπου οι υπηρεσίες του υπουργείου καταργούν αυθαίρετα την Β τάξη και ενοποιούν τα δύο τμήματα της πρώτης τάξης, ο Σύλλογος Γονέων στην έκτακτη γενική συνέλευση του, με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκόμενων αποφάσισε τα παρακάτω:
-Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά οι μαθητές της Β τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο και στις τάξεις τους για να κάνουν μάθημα με τους καθηγητές τους. Στο σχολείο θα βρίσκονται οι γονείς όλων των μαθητών για να υποστηρίξουν την λειτουργία του σχολείου.
-Να δοθεί η δυνατότητα έως τέλος Οκτωβρίου να γίνουν κατατακτήριες εξετάσεις για την προσέλευση επιπλέον μαθητών
-Να λειτουργήσει μόνο για φέτος ολιγομελές τμήμα στην Β τάξη
-Να παραμείνουν ως έχουν τα δύο τμήματα στην Α τάξη
Η ύπαρξη της Β τάξης ακόμη και ως ολιγομελούς, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και αναβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία.
Οι γονείς των μαθητών του Καλλιτεχνικού σχολείου, θεωρούμε ότι η παύση της λειτουργίας της δευτέρας και η ενοποίηση των δυο τμημάτων της Α τάξης συνιστούν υποβάθμιση του σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με σθένος τις επιλογές των παιδιών μας και καλούμε το υπουργείο Παιδείας να στηρίξει με τις ενέργειες του τις επιλογές των μαθητών του σχολείου»

- Advertisement -

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση