Ωδή στη γυναίκα: μια εκδήλωση για τη γυναίκα και το παιδί

3 Min Read

 «Ωδή στη γυναίκα, χαμόγελο στα παιδιά» ήταν ο τίτλος της από κάθε άποψη επιτυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι AHEPA-Hj  «Ιωάννης Τράντας» Κοζάνης με την εθελοντική συμβολή του ViMA Lab (Βιβή Νίκου και Μαρία Μαρκοπούλου) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη εκδήλωση, που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, επίτιμη προσκεκλημένη ήταν η πρόξενος της Ακτής Ελεφαντοστού και πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Δράσης Αφρικής Μέρω Κεσεσίογλου.

- Advertisement -

«Ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, εκεί που θα ακουστεί το γέλιο της χαράς και θα λάμψει η ελπίδα στα μάτια των παιδιών. Έναν κόσμο χωρίς αιματοχυσίες» είπε στην ομιλία της η κ. Κεσεσίογλου.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η γυναίκα και η ισότιμη θέση της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, αλλά και η προστασία των παιδιών που έχουν δικαίωμα σ’ έναν καλύτερο κόσμο, όπως τόνισε και η εκ των πρωτεργατών της εκδήλωσης Βιβή Νίκου.

Πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης ήταν γυναίκες της πόλης που μετέφεραν την εμπειρία τους και ενέπνευσαν με το λόγο και τη δράση τους, έχοντας τον πιο αγνό στόχο που ήταν η διάθεση των εσόδων της εκδήλωσης σε δομές της πόλης που εκπαιδεύουν παιδιά (με ή χωρίς αναπηρία), καθώς και στην Ελληνική Δράση Αφρικής.

Συγκεκριμένα, μίλησαν οι Κωνσταντίνα Μιχαήλ, ηθοποιός, Πολύνα Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ελισάβετ Γεωργιάδου, Ιδιοκτήτρια των σχολείων Big Bang και Σχολειό της Φύσης, Κατερίνα Κατσιάνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Εργοθεραπείας, Βασιλική Σιαλβέρα, Ακτιβίστρια με κινητική αναπηρία, Κατερίνα Κορκά, επιχειρηματίας, Ματίνα Μόμτσιου Τσικριτζή, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, συγγραφέας, Δήμητρα Καραγιάννη, εκδότρια, Ελένη Σιούστη, δημιουργός κοσμημάτων, Αναστασία Μάραντου Marshall, ιδιωτική υπάλληλος, Κορίνα Εμμανουηλίδου make up artist, αεροσυνοδός.

Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της Κοζάνης αγκάλιασε από την αρχή το πρότζεκτ στηρίζοντας και ενισχύοντάς το.

«Ψυχή» της διοργάνωσης, ως project manager,  ήταν η Βασιλική Σιαλβέρα, μια δυναμική παρουσία που αποδεικνύει ότι μια γυναίκα με αναπηρία μπορεί και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και δίνει νόημα στη λέξη εθελοντισμός. Ήταν συγκινητική, ανήμερα της μέρας της μητέρας, η αφιέρωση στην μητέρα της Χρυσούλα Σιαλβέρα.

Οι δομές οι οποίες θα υποστηριχθούν είναι:

«Ηλιαχτίδα Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, «Ταξιδευτές», Παιδιατρική Κλινική, Ειδικό Νηπιαγωγείο, Κιβωτός, Στέγη Παιδιού, Ελληνική Δράση Αφρικής. 

Μοιραστείτε την είδηση