Ωδή στη Ρυθμωδία ΙΙ

2 Min Read

Δύο ανεπανάληπτες μουσικές βραδιές ενθουσίασαν το κοινό της Κοζάνης

Sold out ήταν και οι δύο συναυλίες της Ρυθμωδίας II, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία στην ανταπόκριση του κόσμου και ενθουσίασε το κοινό.

Το δεύτερο μέρος της Ρυθμωδίας, που παρουσιάστηκε το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ στην Αίθουσα Τέχνης, ήταν αφιερωμένο στα θρυλικά σκαθάρια, τους Beatles.

Στόχος της παράστασης ήταν να αναδείξει τους ταλαντούχους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους καθηγητές τους, καθώς και διακεκριμένους σολίστ, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης Γιώργο Τζούκα, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής και πίσω από κάθε μικρή και μεγάλη επιλογή αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος.

Η Ρυθμωδία έχει να κάνει με σύγχρονες ενορχηστρώσεις πάνω σε κλασικά τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου, αντλώντας στοιχεία από τον κόσμο της σύγχρονης κλασικής μουσικής και της Jazz. Μετά τα ανανεωμένα-κλασικά κομμάτια rock και pop των 60s, 70s και 80s που ακούστηκαν στη πρώτη Ρυθμωδία το Μάιο του 2019, ήρθε η στιγμή για μια νέα προσέγγιση αυτή τη φορά στη μουσική των Beatles.

95 άτομα βρέθηκαν επί σκηνής με έμπνευση, φρεσκάδα, συναίσθημα, ικανότητα, φαντασία και εξαιρετικό υλικό και δημιούργησαν ένα αξέχαστο αποτέλεσμα.

Οι συντελεστές:

Έλλη Πασπαλά – τραγούδι

Αλεξάνδρα Σιετή – τραγούδι

Γιώτης Κιουρτσόγλου – μπάσο

Καλλίστρατος Δρακόπουλος – ντραμς

Χάρης Καπετανάκης – φωνή

Αλκιβιάδης Καρυζώνης – σαξόφωνο

Σάκης Ντοβόλης – ηλεκτρική κιθάρα

Φώτης Βακουφτσής – κρουστά

Νίκος Διάφας – φωνή

Γιώργος Τζούκας – Ενορχήστρωση και επιμέλεια παραγωγής

Χρήστος Κτιστάκης –Μουσική διεύθυνση

Συμμετείχαν η Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, καθώς και ένα σύνολο καταξιωμένων μουσικών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: , ,
Μοιραστείτε την είδηση