Οι άνθρωποι της πόλης στο προσκήνιο – Βαγγέλης Λιάκος

3 Min Read

9+1 πρόσωπα εύχονται και προσδοκούν για το 2024

«Ο Χρόνος» υποδέχεται το 2024 με τις ευχές, τις προτάσεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς των ανθρώπων της Κοζάνης, που από διαφορετικά μετερίζια, αγαπούν, δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τόπο και νοιάζονται για το μέλλον του.

- Advertisement -

Ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων καταθέτουν τις προτάσεις τους, δίνοντας το στίγμα για τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Λίγο πριν φύγει το 2023, λίγο πριν αναλάβουν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές το τιμόνι για την επόμενη περίοδο, είναι σημαντικό σε ατομικό επίπεδο, αλλά κυρίως συλλογικά, να αναλογιστούμε που βρισκόμαστε, αλλά κυρίως που θέλουμε να πάμε ως περιοχή και ως περιφέρεια, ευχόμενοι ότι η επόμενη χρονιά θα μας βρει σε καλύτερη θέση.

Βαγγέλης Λιάκος, Οικονομολόγος: Επιστρέφουμε στην κοινωνία μέρος της αξίας που δημιουργούμε

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος πρωταγωνιστεί στην πορεία της χώρας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και παράλληλα έχει εντάξει στη στρατηγική του ένα ευρύ πλαίσιο κοινωνικών δράσεων, με στόχο να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος της αξίας που δημιουργεί.

Στηρίζοντας με συνέπεια την οικονομική και επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας, το οικονομικό επιμελητήριο, διευρύνει συνεχώς την παρουσία του στην κοινωνία με στόχο ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους. Αναγνωρίζοντας τον ρόλο του και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτόν, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη συλλογική προσπάθεια για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Το 2024 είναι μια χρονιά πρόκληση για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ισχυρά εργαλεία χρηματοδότησης, ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή, θα είναι σύντομα διαθέσιμα στον επιχειρηματικό κόσμο.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητη πρόκληση και καθήκον των επαγγελματιών οικονομολόγων και των φορέων αυτών, να γίνει η μέγιστη αξιοποίηση των επενδυτικών-αναπτυξιακών εργαλείων ώστε οι δείκτες αποτελεσματικότητας να δείξουν θετικό πρόσημο στην πραγματική τοπική και περιφερειακή οικονομία.

Ως ο καθόλα αρμόδιος επιστημονικός φορέας, το Οικονομικό Επιμελητήριο, οφείλει να επιτελέσει το έργο της προετοιμασίας, τόσο των επιστημόνων οικονομολόγων όσο και του επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την απορρόφηση του συνόλου των προϋπολογιζόμενων κονδυλίων για τη δημιουργία μιας βιώσιμης παραγωγικής βάσης στη Δυτική Μακεδονία.

Με μια συλλογική συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής μας πιστεύω πως θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα για τον τόπο μας. Οι αλλαγές που έγιναν στην περιφέρειά μας δείχνουν τον δρόμο για κάτι καινούργιο.

Εύχομαι η νέα χρονιά να σηματοδοτήσει ένα δυναμικό ξεκίνημα, με νέες ευκαιρίες και τις πιο ευοίωνες προοπτικές.

Καλές γιορτές σε όλους

Διαβάστε εδώ όλες τις απόψεις και γνώμες που δημοσιεύτηκαν στον “Χ” στο φύλλο της 30ης Δεκεμβρίου 2024

Διαβάστε εδώ όλες τις απόψεις και γνώμες που δημοσιεύτηκαν στον “Χ” στο φύλλο της 11ης Ιανουαρίου 2023

www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση