Οι δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ στην Κοζάνη, τον Σεπτέμβριο

5 Min Read

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας και αποστολή στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Με το ξέσπασμα της σφοδρής κακοκαιρίας Daniel, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) κινητοποιήθηκε άμεσα για να συνδράμει στις τεράστιες ανάγκες που ανέκυψαν. Το Περιφερειακό Τμήμα (Π.Τ.) Κοζάνης συμμετέχοντας στη συλλογική αυτή προσπάθεια, έσπευσε να συμπαρασταθεί κάνοντας έκκληση στην τοπική κοινωνία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου ήταν συγκινητική και σημαντικές ποσότητες νερού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης εστάλησαν στις πληγείσες περιοχές.

Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες και φορείς, οι οποίοι  με περισσή αγάπη για άλλη μια φορά εμπιστεύτηκαν τον Ερυθρό Σταυρό κι ενίσχυσαν τη φιλανθρωπική αυτή δράση.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους:

  • Την αλυσίδα Super Markets «ΚΡΗΤΙΚΟΣ»
  • Το ξενοδοχείο «ΑΝΕΣΙΣ» 
  • Την ιδιωτική επιχείρηση καφέ Hygge [χου-γκα]
  • Τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό «Εδώ Κοζάνη»
  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσαυγής Βοΐου «Ο Άγιος Αθανάσιος»
  • Ομάδα εργαζομένων των Super Markets «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» από το υποκατάστημα του Κρόκου
  • Την Κοινότητα Κοίλων Κοζάνης
  • Το Σύλλογο Νεολαίας Πενταλόφου – Βυθού

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τη μεταφορική «ΠΟΥΧΙΑΣ» που όπως πάντα ανέλαβε τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας αδάπανα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πέραν της κινητοποίησης των Περιφερειακών Τμημάτων ανά την Ελλάδα, υπό τις οδηγίες του Προέδρου του Dr Αντωνίου Αυγερινού συνέδραμε και εξακολουθεί να συνδράμει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν τόσο με ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας από τις κεντρικές αποθήκες του Ε.Ε.Σ. όσο και με τη φυσική  παρουσία των εθελοντών του όπου χρειάστηκε.

Ευχόμαστε οι συνάνθρωποί μας στο Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα με υπομονή και κουράγιο να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους πιο δυνατοί ύστερα από αυτή τη δοκιμασία. Τέλος αισθανόμαστε ικανοποίηση που όλοι μαζί συμμετέχοντας στην αγωνία των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, σταθήκαμε αρωγοί σε κάποιο βαθμό και με τον τρόπο του ο καθένας από εμάς στο δύσκολο αγώνα τους.

Συμμετοχή στην 21η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) υπό την αιγίδα και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει με τη φλόγα της το μήνυμα της αξίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 η Φλόγα της Αιμοδοσίας πέρασε από την πόλη της Κοζάνης, όπου οι Εθελοντές Υγείας του οικείου τμήματος συμμετείχαν στην 21η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Π.Τ. Κοζάνης η κα Παναγιώτα Ματιάκη, Μέλος του Δ.Σ., η οποία αναφέρθηκε στην αγάπη και την προσφορά προς το συνάνθρωπο με κάθε μορφή και σε κάθε περίσταση όπως εμπράκτως βιώνεται στον Ερυθρό Σταυρό, τόσο με την συνδρομή, συμπαράσταση και βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, τους αστέγους, τους ασθενείς, τα μοναχικά άτομα, τους πρόσφυγες και όπου υπάρχει ανάγκη, όσο και με την προσφορά σε αίμα. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της η κα Ματιάκη ευχήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία να μην αποτελεί μία έκτακτη κινητοποίηση σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών προσφιλών μας προσώπων ή άλλων γεγονότων, όπως πρόσφατα βιώσαμε με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών αλλά να γίνει καθημερινή πράξη.

Εξυπηρέτηση ασθενών κατ’ οικον

Συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις των Εθελοντών/-ντριων Υγείας σε ασθενείς που απευθύνθηκαν στο Π.Τ. Κοζάνης και έλαβαν βοήθεια.

Συμμετοχή στον Εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

στον Ι.Ν. Ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης

& στην Υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

Στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Κοζάνης τελέστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 πολυαρχιερατικό συλλείτουργο επί τη εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 μεταφέρθηκε στην πόλη της Κοζάνης τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ι.Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.  Οι Εθελόντριες Υγείας του Π.Τ. Κοζάνης είχαν την ευλογία και την τιμή να παραστούν ένστολες και να εκπροσωπήσουν επάξια τον Ερυθρό Σταυρό.

Διενέργεια προγραμμάτων Αγωγής Υγείας

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ξεκίνησε και η ενημέρωση των μαθητών σε θέματα υγείας. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από πρόσκληση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης «Γ. ΚΟΝΤΑΡΗΣ» στα πλαίσια εκδηλώσεων για την Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στα εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψης Ατυχημάτων του Ερυθρού Σταυρού κι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν στο περιβάλλον τους.

Μοιραστείτε την είδηση