Οι ειδικές συνθήκες απαιτούν «Ειδικές Περιστάσεις» – Πρεμιέρα σήμερα για την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

4 Min Read

Τις πόρτες του ανοίγει σήμερα με την πρώτη παράσταση, έπειτα από ένα χρόνο αδράνειας λόγω της πανδημίας, το Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Κοζάνης. Η εναρκτήρια παράσταση έχει τίτλο «Ειδικές Περιστάσεις» και είναι παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

«Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ βγαίνει μπροστά για να επιτελέσει τον σκοπό του, να δώσει δηλαδή τη δυνατότητα στους ανθρώπους που αγαπούν τον θέατρο να δούνσημαντικές παραστάσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης Νίκος Κέφαλος σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης. «Θέλω να πιστεύω πως γίνεται μια καινούρια αρχή και ότι αυτά που ζήσαμε τους τελευταίους σχεδόν 20 μήνες, θα τα αφήσουμε πίσω μας προχωρώντας μπροστά για να μπορούν οι άνθρωποι του θεάτρου να δημιουργούν θέατρο και οι άνθρωποι που αγαπούν το θέατρο να παρακολουθούν θέατρο».

- Advertisement -

Η παράσταση είναι έργο του Μπέρναρντ Σλέηντ, με πρωταγωνιστές την Μαριάννα Τουμασάτου και τον Θύμιο Κούκιο, οι οποίοι ενσαρκώνουν την Έιμι και τον Μάικλ Ράσκιν  που έπειτα από 15 χρόνια γάμου και τρία παιδιά, στο πάρτυ της δέκατης πέμπτης επετείου γάμου τους, παίρνουν διαζύγιο. Ο καθένας παίρνει το δρόμο του και συναντιούνται πια μόνο σε “Ειδικές Περιστάσεις”, γάμους, βαφτίσια, κηδείες, τελετές αποφοίτησης, γιορτές. Οι συναντήσεις τους απλώνονται σε 10 χρόνια. Μέσα σε αυτές συνειδητοποιούν, αποκαλύπτουν, θυμώνουν, συμπάσχουν, παρηγορούν ο ένας τον άλλο. Είναι δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν πολύ. Που έμαθαν και συνήθισαν να έχουν ο ένας τον άλλον και τώρα θα πρέπει να δουν τη ζωή διαφορετικά.

«Είναι ένα έργο που γράφτηκε με αγάπη και αντιμετωπίζεται με αγάπη, καθώς οι άνθρωποι που συμμετέχουν πάνω και πίσω από την σκηνή  δεν σταματούν ούτε λεπτό για τα 90 λεπτά που διαρκεί η παράσταση. Πρόκειται για μία παράσταση που θα μας χτυπήσει το καμπανάκι θέλοντας να μας υπενθυμίσει πως όταν είναι να πεις κάτι για καλό πες το μην το αφήνεις» είπε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος Βασίλης Μυριανθόπουλος «και αφού μιλάμε για αγάπη το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ με μία κίνηση αγάπης σε συνεργασία με τα  Ειδικά Δημοτικά Σχολεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας δημιούργησαν ένα κουτί για φιλανθρωπικό σκοπό που θα υπάρχει στην παράσταση».

Το κουτί-σπίτι αγάπης θα υπάρχει στην είσοδο του θεάτρου για τους ανθρώπους που θέλουν να προμηθευτούν το πρόγραμμα της παράστασης αντί αντιτίμου. Τα έσοδα που θα μαζευτούν θα αποδοθούν στα δύο αυτά ειδικά σχολεία.

«Είναι η τρίτη φορά που συνεργάζομαι με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης αυτή τη φορά σε ένα εξαιρετικό έργο του Μπέρναρντ Σλέηντ. Είναι τύχη να δουλεύεις με αυτούς τους συνεργάτες. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, σας περιμένουμε να έρθετε να μας πείτε την γνώμη σας, δυστυχώς (λόγω της κατάστασης) δεν μπορούμε να αγκαλιαστούμε, αλλά υποσχόμαστε πως θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας, των δυνατοτήτων μας με ή χωρίς καύσωνα» ήταν τα λόγια της πρωταγωνίστριας Μαριάννας Τουμασάτου.

Ο συμπρωταγωνιστής της Θύμιος Κούκιος τόνισε πως «φροντίσαμε η παράσταση να έχει τόνους χαράς, αισιοδοξίας χωρίς άγχος, να συμβαίνουν όλα αβίαστα με έναν αυθορμητισμό πράγματα δηλαδή που όλοι μας έχουμε ανάγκη και μας έχουν λείψει. Θα ήταν χαρά μας να τα μοιραστούμε μαζί σας».

Την δική του αισιόδοξη νότα μετέφερε ο David Negrin, υπεύθυνος για τα σκηνικά της παράστασης κάνοντας λόγο «μια ωραία έκπληξη» και για μια «ευχάριστη συνεργασία» αναφερόμενος  στους τεχνικούς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.

Τηρουμένων όλων των μέτρων (ταξιθεσία, αντισηπτικά στους κοινόχρηστους χώρους, μάσκα καθ’ όλη την διάρκεια της παράστασης, ομαλή είσοδος και έξοδος των πολιτών) το φιλοθέαμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Ειδικές Περιστάσεις» την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 8-9-10 Ιουλίου στις 21:15 μμ. στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Κοζάνης.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός προτείνεται η αγορά εισιτηρίων μέσω της προπώλησης από την πλατφόρμα Viva.gr

 

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση