Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου των Ποντιακών – Πολιτιστικών Συλλόγων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

2 Min Read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες, στις 4 και 5 Μαΐου, επετειακές εκδηλώσεις των Ποντιακών – Πολιτιστικών Συλλόγων της Ευρύτερης Περιοχής Εορδαίας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το Σάββατο 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας η παρουσίαση του βιβλίου «Μάρτυρες…100 χρόνια μετά» και του ντοκιμαντέρ «Η μπάντα» του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, ενώ την Κυριακή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, με σκοπό να καταστεί θεσμός, ο λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χλμ. με τον τίτλο «Τρέχω για τη Μνήμη» με τη συμμετοχή δρομέων από την ευρύτερη περιοχή.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες που παρευρέθηκαν και μας τίμησαν στις εκδηλώσεις του διημέρου, τον κ. Νίκο Ασλανίδη για την παρουσίαση του βιβλίου και του ντοκιμαντέρ, το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και τον διευθυντή του κ. Παύλο Ταγτεβαρενίδη για τη φιλοξενία, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων και Οδοιπόρων Εορδαίας για την τεχνική υποστήριξη και συμμετοχή στη διοργάνωση του αγώνα, την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, την Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας για την υποστήριξη υλοποίησης του αγώνα, τον διευθυντή του ΑΗΣ Καρδιάς κ. Αλέκο Σουμελίδη, τους επιχειρηματίες της πόλης μας κ.κ. Βασίλειο Ιωάννου, Ιάκωβο Παντελίδη, Αναστάσιο Σαλονικίδη, Νικόλαο Σιαπανίδη, τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση των εκδηλώσεων και φυσικά τους δρομείς που συμμετείχαν.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου το Σάββατο 11 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας στις 18:00, με την ημερίδα με τους κ.κ. Tamer Çilingir, Γιάννη Βασίλη Yaylali, Θωμά Αλεξιάδη, Θεοφάνη Μαλκίδη και την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕ Πτολεμαΐδας στις 18:00, με τη βραδιά ποντιακής ποίησης.

Μοιραστείτε την είδηση