Οι φιλόλογοι της Κοζάνης έκαναν αφιέρωμα στο έργο του Μιχάλη Πιτένη

2 Min Read

Με ένα αφιέρωμα στο πεζογραφικό, θεατρικό και δημοσιογραφικό έργο του Μιχάλη Πιτένη, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου έναν κύκλο αφιερωμάτων στους δημιουργούς της Κοζάνης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης κι εκεί βρέθηκαν από νωρίς πολλοί φίλοι του Μιχάλη Πιτένη και θαυμαστές των έργων του.
«Εγκαινιάζουμε μια σειρά εκδηλώσεων για τους δημιουργούς της περιοχής της Κοζάνης και ξεκινάμε με ένα πολύπτυχο αφιέρωμα στο έργο του Μιχάλη Πιτένη, μέσα από το δημοσιογραφικό, θεατρικό και συγγραφικό του έργο. Είναι σημαντικό για την πόλη να τιμούμε ανθρώπους που βοήθησαν στον πολιτισμό» ανέφερε η πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Ελένη Γερούση, ενώ ο Γιώργος Δελιόπουλος, ποιητής και συντονιστής της εκδήλωσης αναφέρθηκε σε «έναν εργάτη του πολιτισμού, έναν πολυπράγμονα άνθρωπο που ασχολήθηκε με πολλές πλευρές του λόγου».
Για το έργο του Μιχάλη Πιτένη μίλησαν επίσης, η Τάσα Σιόμου, φιλόλογος, αλλά και ο Αργύρης Παφίλης, παραγωγός ντοκιμαντέρ, ενώ η Φώφη Ζαγορίτου απήγγειλε ένα ανέκδοτο διήγημά του, και η Χριστίνα Παλέντζα ερμήνευσε ένα μονόπρακτό του.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να με τιμά ένας επιστημονικός σύνδεσμος, όπως ο σύνδεσμος φιλολόγων, διότι το έργο μου είναι συναφές με το δικό τους. Αυτό μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω μια μοναχική πορεία, όπως από τη φύση της είναι η συγγραφική» δήλωσε ο ίδιος ο Μιχάλης Πιτένης.

Μοιραστείτε την είδηση