Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου γνωρίζουν τον τόπο που σπουδάζουν- 80 περιπατητές το Σάββατο στην διαδρομή στα μονοπάτια του «Αη Λια»

1 Min Read

Η τρίτη «εξόρμηση» στη φύση φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κοζάνη. Πρόκειται για το πρόγραμμα «γνώρισε τον τόπο όπου ζεις και σπουδάζεις» που «τρέχει» το Γραφείο Διασύνδεσης του πανεπιστημιακού ιδρύματος της περιφέρειας μας.

Φοιτητές, φοιτήτριες και προσωπικό του ιδρύματος γνώρισαν τα «μονοπάτια του Αη Λιά» μέσα από τις διαδρομές που άνοιξαν οι ορειβατικοί σύλλογοι της πόλης. Μέλη του ΕΟΣ και ΣΕΟ Κοζάνης, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Μακεδονίας και τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Όμιλο Φλώρινας, συνόδευαν το γκρουπ σε μια πανέμορφη διαδρομή λίγο έξω από την καρδιά της Κοζάνης. Κατά τη διαδρομή, η φαρμακοποιός Έλλη Λαμπρέτσα εξηγούσε την χλωρίδα της περιοχής.

Η συνολική απόσταση της διαδρομής ήταν 7,5 χιλιόμετρα, τα οποία διανύθηκαν σε περίπου τέσσερις ώρες από τους 80 συμμετέχοντες.

 

Μοιραστείτε την είδηση