Οι Γιορτές της Γης στη Βλάστη επιστρέφουν

3 Min Read


Οι Γιορτές της Γης είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά πριν από 17 χρόνια, το 2001. Διήρκεσαν 4 ημέρες και συγκέντρωσαν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Η ανταπόκριση του κοινού θεωρήθηκε ενθαρρυντική, οπότε την επόμενη χρονιά οι Γιορτές της Γης επαναλήφθηκαν και διήρκεσαν 6 μέρες. Από τότε, η διοργάνωση των Γιορτών της Γης στα οροπέδια του Σινιάτσικου καθιερώθηκε. Κάθε χρόνο, εδώ και 16 συναπτά έτη, στις αρχές του Ιούλη, οι δραστηριότητες του φεστιβάλ εξελίσσονται στους δρόμους της Βλάστης έλκοντας μια ευρεία ποικιλία ανθρώπων.

Μετά από μια μικρή παύση ενός έτους, το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολοβαλκανικό φεστιβάλ επιστρέφει φέτος ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι.
4-5-6-7-8 Ιουλίου σκάει μύτη και δεν αστειεύεται…
Όλοι οι φίλοι/φίλες των Γιορτών της Γης, από τους πιο φανατικούς μέχρι αυτούς/αυτές που πέρασαν έστω μια μέρα όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ σαν όλα τα άλλα. Γιατί δεν είναι απλά ένα άθροισμα συναυλιών, αλλά καλλιτεχνικες συναντήσεις των μουσικών του κόσμου. Γιατί κόντρα στη λογική της αποξενωσης και του κέρδους, προωθούν την κουλτούρα της συμβίωσης και της αλληλεγγύης. Γιατί έρχονται και μας κλέβουν από τις μουντές πολυκατοικίες και τα εμπορικά κέντρα της καθημερινότητας μας και μας ταξιδεύουν στα 1240+ μέτρα, στα πανέμορφα οροπέδια του Σινιάτσικου.
Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, με ολοήμερα δρώμενα, με συντροφικότητα μεταξύ των ανθρώπων, με μπόλικη επαφή με τη φύση, με μουσικές του κόσμου που κορυφώνουν τις βραδιές, και κυρίως με τόσες ιστορίες εκτός προγράμματος…

- Advertisement -

Το μέχρι τώρα πρόγραμμα των μουσικών μας συναντήσεων περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιουλίου
Λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, γύρω από τον πλάτανο

ΠΕΜΠΤΗ 5 Ιουλίου
Baildsa
Βουκολική Διαταραχή
Aptallica (psycho version)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 Ιουλίου
Ματούλα Ζαμάνη
Kocani Orkestar (FYROM)
Λάργκο

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 Ιουλίου
Villagers Of Ioannina City
Θραξ Πανκς
Balothizer (UK)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Ιουλίου
Μεσημεριανό γλέντι στο λόφο του Αη λια

Και το βράδυ:
Ρεβάνς
Intermedio
Χειμερινοί Κολυμβητές
Οι τιμές εισιτηρίων για τις γιορτές της γης 2018 είναι:
Προπώληση full pass τετραήμερου για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων : 15€
Προπώληση full pass τετραήμερου: 20€
Προπώληση τριήμερο :15€
Εισιτήριο ημέρας : 7€

Μοιραστείτε την είδηση