Οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ Κοζάνης ζητούν λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού στα σχολεία

4 Min Read

Την λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των μαθητών της Κοζάνης από τον κορωνοϊό, ζητούν οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ μετά τα κρούσματα σε σχολεία και το κλείσιμο τμημάτων και μονάδων της περιοχής. Η ΚΝΕ καταγγέλλει μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη μέτρων σε σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα και μιλά για μονάδες που συνεχίζουν την λειτουργία τους μέχρι σήμερα παρά του ότι είναι θετικοί σε κορωνοϊό μαθητές και γονείς.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ ζητούν την δωρεάν διενέργεια τεστ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και άμεση ιχνηλάτηση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να πληθαίνουν στο Δήμο Κοζάνης οι σχολικές μονάδες και τα τμήματα που κλείνουν λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,  τις τελευταίες μέρες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους το 4ο ΓΕΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, όπως και τμήματα του 3ου Γυμνασίου, του 1ου ΓΕΛ, 2ου ΓΕΛ και 3ου ΓΕΛ.

Υπάρχει τρομερή καθυστέρηση στο να παρθούν άμεσα μέτρα σε σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα. Υπάρχουν σχολεία και τμήματα που ενώ έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά μέχρι και σήμερα. Όσο για την ιχνηλάτηση, που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και με κρατική ευθύνη για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, και οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές πληρώνουμε 100 και 200 ευρώ για τεστ από την τσέπη μας!

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Επιβεβαιώνεται ότι ο αγώνας και τα αιτήματα των μαθητών για μέτρα προστασίας στα σχολεία είναι κάτι παραπάνω από δίκαιος ! Την στιγμή που στην περιοχή μας τα κρούσματα πληθαίνουν, τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας παραμένουν υγειονομικές βόμβες! Το Υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο δεν έχει ικανοποιήσει μέχρι τώρα τα αυτονόητα αιτήματα των μαθητών για πρόσληψη καθηγητών, προσωπικού καθαριότητας,  μείωση του αριθμού μαθητών σε κάθε τμήμα έως και 15 μαθητών, αλλά από την άλλη «απάντησε» στην κινητοποίηση χιλιάδων μαθητών έξω από το Υπουργείο την Παρασκευή, με χημικά, ξύλο, μέχρι και συλλήψεις μαθητών. Την ίδια στιγμή που ξεδιάντροπα κατηγορούσε τους μαθητές ότι με τις καταλήψεις βάζει εμπόδια στους μαθητές για την μόρφωση τους, ότι οι καταλήψεις είναι εστίες υπέρ-μετάδοσης του ιού, τα σχολεία μόλις ανοίγουν, ξανακλείνουν λόγω κρουσμάτων! Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες! Αν δεν παρθούν μέτρα άμεσα τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία, εκτός και αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να βγει η σχολική χρονιά με το «ανέκδοτο» της τηλεκπαίδευσης. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οι μαθητές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να απαντήσουν ακόμα πιο δυναμικά. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μαζικά και οργανωμένα να συνεχίζουν να απαιτούν :

  • Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνουν πλατιά τέστ σε όλες τις σχολικές μονάδες στην Κοζάνη σε Εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Να γίνεται δωρεάν τέστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα, ακόμα και αν δεν έχουν συμπτώματα
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη.
  • Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
  • Όπου απαιτείται η μεταφορά μαθητών από τα χωριά αλλά και από περιοχές της πόλης, να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνησή τους με περισσότερα δρομολόγια.
  • Άμεση πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών για την αντιμετώπιση ιατρικών προβλημάτων.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση