Οι νέοι στις περιφέρειες της Ευρώπης: 1ο Συνέδριο Νέων Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Το τριήμερο 7,8 και 9 Οκτωβρίου

Με στόχο να αποτυπώσει τη διάθεση για μία σύγχρονη, επιστημονική και καινοτόμα παρέμβαση των νέων στο τοπίο των εξελίξεων της απολιγνιτοποίησης, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Νεολαίας με θέμα «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης – Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη –  Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Φλώρινα και περιλαμβάνει εκτός από ομιλίες και διάφορες δράσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις καθώς και ενημερώσεις για χρηματοδοτικά εργαλεία και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας. Το τριήμερο συνέδριο (7,8 και 9 Οκτωβρίου), επιδιώκει να περιγράψει τους λόγους της φυγής των νέων από τον τόπο τους, την τεράστια συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και να δοκιμάσει να προτείνει λύσεις με μια διαφορετική και ριζοσπαστική οπτική.

«Η συμμετοχή της Δυτικής Μακεδονίας στο μεγάλο, δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα της μετάβασης σε μία πράσινη Περιφέρεια, δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορους τους νέους/ες, τα μέλη και τους εθελοντές/τριες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας. Η νέα εποχή για την οικονομία και την κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορεί να χαραχθεί χωρίς την ενεργή συμμετοχή των νέων της περιοχής, γιατί το μέλλον πρέπει να χτιστεί στις βάσεις της διεθνούς εμπειρίας, αλλά πολύ περισσότερο να στηριχθεί στα θεμέλια μιας σύγχρονης, ελπιδοφόρας νεανικής ματιάς» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Το Συνέδριο υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Erasmus+ (Βασική Δράση 3 (KA3/ΒΔ3): Ενίσχυση σε θέματα μεταρρυθμίσεων πολιτικής) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και οι δαπάνες διαμονής και μετακίνησης των συμμετεχόντων καλύπτονται από το πρόγραμμα Erasmus+.

 

Όλγα Τουφεγγοπούλου- www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση