Οι προκλήσεις της μετάβασης στο επίκεντρο του 2ου Φόρουμ Δημάρχων- Ολοκληρώνεται σήμερα στο Βερολίνο

2 Min Read

Ξεκίνησαν από χθες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 2ου Φόρουμ Δημάρχων για την μεταλιγνιτική περίοδο που διεξάγεται στην πόλη Weisswasser της Λουσατίας της Γερμανίας.
Σήμερα το πρωί πραγματοποιείται συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας Svenja Schulze, με ατζέντα το Φόρουμ και τις προοπτικές της μετάβασης. Το πρόγραμμα κλείνει με μετάβαση στα γραφεία του WWF, όπου θα οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της Διακήρυξης και θα αποφασιστεί το τελικό περιεχόμενο.
Κατά την χθεσινή μέρα, αφού έγινε το καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο του Weisswasser, ο τέως Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης έκανε την εισαγωγή στο Φόρουμ των Δημάρχων και τη Διακήρυξη για τη Δίκαιη Μετάβαση, ενώ εισήγηση έκανε από ελληνικής πλευράς και ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης.
Εισηγήσεις με θέματα όπως «Προκλήσεις και λύσεις για τη μετάβαση: η εμπειρία της τοπικής αυτοδιοίκησης Συνεργασία μεταξύ δήμων – Η περίπτωση του Jiu Valley Vasile Jurca», αλλά και «Επανεκκίνηση μετά το κάρβουνο» έγιναν απο αυτοδιοικητικούς απο περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά με τη Δυτική Μακεδονία.
Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο ανοιχτό ορυχείο του Nochten, πανοραμική θέα από τον πύργο “Turm am Schweren Berg” στο Weisswasser, επίσκεψη στην αποκατεστημένη τοποθεσία της λίμνης Bärwalder See στο Boxberg και επίσκεψη στο γήπεδο ice hockey στο wee-Eisarena.
Στο Φόρουμ συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών και επιστημονικών φορέων, αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Του Σωκράτη Μουτίδη
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση