Οι συσκέψεις και οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης

3 Min Read

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα των επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Δήμο Κοζάνης (Κουζιάκη Τίνα), Περιφέρεια (Στολτίδη Νόντα ) και συνολικά των υποψήφιων. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία συσκέψεις στην Άνω Κώμη “(καφέ “Ίντριγκα ), στην περιοχή της Σκ’ρκα (στο καφέ “κιμωλία”) και περιοδεία στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Κοινό στοιχείο όλων αυτών των δράσεων είναι το θετικό κλίμα που υπάρχει από τον κόσμο απέναντι στην Λαϊκή Συσπείρωση. Ταυτόχρονα εκφράζεται  η πεποίθηση του κόσμου ότι αυτή την φορά τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς και να εκλεγούν περισσότεροι αγωνιστές περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα είναι στο πλευρό του λαού και την επομένη των εκλογών. 

Μέσα από αυτές τις συσκέψεις  οι υποψήφιοι ανέδειξαν την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη πιο πολύ η “Λαϊκή Συσπείρωση” ως το πραγματικό αντίπαλο δέος, απέναντι σε όλους αυτούς που την επόμενη ημέρα θα εφαρμόσουν αντιλαϊκή πολιτική για τον λαό της Κοζάνης. Γιατί, τα διαπιστευτήρια τους τα έχουν δώσει όλοι,συμφωνούν και στηρίζουν την λειτουργία της τοπικής διοίκησης ως φοροεισπρακτικού μηχανισμού απέναντι στο λαό, συμφωνούν και στηρίζουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης για περαιταίρω εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας και άλλων τομέων, που αφορούν συνολικά την ζωή του λαού.

Ακόμη τονίστηκε ότι τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση , την διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της κυρίαρχης πολίτικης που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων. Ακόμη ότι τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούν να αποκαλύψουν και κυρίως να οργανώσουν την πάλη απέναντι σε όλα αυτά που έρχονται την επόμενη ημέρα. 

Ειδικά στο Νοσοκομείο, η αντιπροσωπεία ανέδειξε στο επίκεντρο, τις επιδιώξεις της σημερινής δημοτικής αρχής, που στην ουσία σχεδιάζει την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας. Με την χαρακτηριστική μελέτη μέσα από την δημιουργία ενός τριτοβάθμιου νοσοκομείου που στην ουσία όμως προβλέπει την μετατροπή των υπόλοιπων νοσοκομείων της περιοχής σε τύπου Κέντρα Υγείας. Σχεδιασμός που θα γίνει στην βάση της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα αποτελέσει πεδίο κερδοφορίας σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος. 

Επιπλέον αναδείχθηκε ότι κόντρα σε αυτό το σχεδιασμό η ”Λαϊκή Συσπείρωση”, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια μέσα και έξω από τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, θα συνεχίζει να διεκδικεί για την ενίσχυση όλων τον δομών  υγείας και την στελέχωση τους με μόνιμο προσωπικό.

Τέλος απευθύνθηκε κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 4 Οκτώβρη στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση