Οι τελευταίες λεπτομέρειες ρυθμίζονται για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία-Πολλοί υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη προγραμματίζουν συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των κλάδων της οικονομίας

3 Min Read
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τις τελευταίες λεπτομέρειες της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία ρυθμίζει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να υπάρξει εκπροσώπηση υπουργών της Κυβέρνησης σε όσο το δυνατόν περισσότερους κλάδους. Η παρουσία του Πρωθυπουργού έχει «κλειδώσει» μέχρι στιγμής σε συναντήσεις που θα γίνουν στην Κοζάνη και στην Φλώρινα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Αριστοτέλης» της Καστοριάς το πρωί της Δευτέρας. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει περίπτωση να επισκεφθεί το εργοτάξιο της σήραγγας Κλεισούρας και από εκεί να κατευθυνθεί οδικώς προς την Πτολεμαΐδα και στη συνέχεια στην Κοζάνη.

- Advertisement -

Σίγουρα θα συμμετέχει στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας που θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας στη ΖΕΠ και θα συναντηθεί λίγο αργότερα με τους κυβερνητικούς βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας. Η πολιτική του ομιλία στην Αίθουσα Τέχνης έχει οριστεί για την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με τις επισκέψεις στη νέα μονάδα «Πτολεμαΐδα V» και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στην Πανεπιστημιούπολη στη ΖΕΠ πάντως αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρύτανη λίγο πριν την μεσημεριανή σύσκεψη στην Περιφέρεια. Επίσης δεν έχει γνωστό που θα πραγματοποιηθεί και τι ώρα η συνέντευξη τύπου με τους δημοσιογράφους της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία έχει οριστεί για την Τρίτη με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να έχουν ήδη προχωρήσει στην έκδοση διαπιστεύσεων.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό θα βρίσκονται και πολλοί υπουργοί της Κυβέρνησης, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς. Με τους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας θα συναντηθεί ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και θα συζητήσουν για θέματα για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Νίκος Παπαθανάσης θα συναντηθεί με την συντονιστική επιτροπή του ΣΔΑΜ. Τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και τη συζήτηση για το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης, έχουν αναλάβει οι υπουργοί Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης και Χρήστος Δήμας.

Στη Φλώρινα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς θα συναντηθεί με αγροκτηνοτροφικούς φορείς και στην Καστοριά η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου μαζί με τον Διοικητή ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη θα έχουν σύσκεψη με φορείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Με τον Πρωθυπουργό έρχεται στη Δυτική Μακεδονία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά θα επισκεφθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων στα Γρεβενά και στρατόπεδα της περιοχής.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Μοιραστείτε την είδηση