Οι υποψήφιες για 10 όσκαρ ταινίες “Η ευνοούμενη” και “Ρόμα” στο “Ολύμπιον”

4 Min Read

Εβδομάδα απονομής των βραβείων ΟΣΚΑΡ και στο “Ολύμπιον” προβάλλονται οι 2 οσκαρικές ταινίες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες “Η Ευνοούμενη” και “Ρομα”. Δε λείπουν και ταινίες για τους μικρούς μας φίλους.

Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ
Συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που είναι υποψήφια για 10 ΟΣΚΑΡ (Καλύτερης ταινίας, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου)
Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται στις αρχές του 18ου αιώνα, με την Αγγλία να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία.
Πιο συγκεκριμένα, στην περίοδο όπου η καταβεβλημένη και ασθενής Βασίλισσα Άννα (την ενσαρκώνει η υποψήφια για Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στον αγγλικό θρόνο, αδυνατώντας να εκτελέσει τα καθήκοντά της με τον επιθυμητό τρόπο. Στην βασιλική Αυλή, λοιπόν, συναντούμε τη Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσα του Μάρλμπορο, και παράλληλα προτεζέ, εμπιστευόμενη και κρυφή… ερωμένη της Βασίλισσας.
Η σημαντική θέση της Δούκισσας, όμως, θα κλονιστεί όταν θα εισέλθει στην Αυλή η ξαδέρφη της ονόματι Αμπιγκέιλ Μάρσαλ, η οποία, μαζί με την Αυλή, θα τρυπώσει και στο βασιλικό κρεβάτι, αποκτώντας από τη μία μέρα στην άλλη προνόμια, εύνοια και ισχύ. Αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία της Αμπιγκέιλ να ανακτήσει τις αριστοκρατικές της ρίζες και δεν θα αφήσει κανέναν να της σταθεί εμπόδιο.
2 προβολές 7.30 και 10.00

- Advertisement -

Η ΤΑΙΝΙΑ LEGO 2
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που όλα κυλούσαν ήρεμα. Όμως τώρα οι πολίτες του Μπρίκσμπουργκ αντιμετωπίζουν μια τεράστια νέα απειλή: οι εισβολείς LEGO DUPLO® από το διάστημα καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους με αστραπιαία ταχύτητα.
Ο αγώνας για να τους νικήσουν και να αποκαταστήσουν το σύμπαν της LEGO, θα στείλει τους Έμμετ, Λούσι, Μπάτμαν και την υπόλοιπη παρέα σε απομακρυσμένους, ανεξερεύνητους κόσμους, συμπεριλαμβανομένου ενός παράξενου γαλαξία με φανταστικούς πλανήτες, αλλόκοτους κατοίκους και κολλητικά τραγούδια. Η περιπέτεια θα δοκιμάσει το θάρρος τους, την επινοητικότητα και τις δεξιότητες τους στο κτίσιμο, ενώ, ταυτόχρονα, θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ξεχωριστοί είναι.
1 προβολή 5.30 στα Ελληνικά

Προβάλλεται η πολυβραβευμένη ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν που είναι υποψήφια για 10 ΟΣΚΑΡ (Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας)
ΡΟΜΑ
Το 1970 σ’ ένα μεσοαστικό σπίτι στην περιοχή Ρόμα της Πόλης του Μεξικού, η ζωή κυλά μάλλον μονότονα για το γιατρό πατέρα, την νοικοκυρά (αν και με σπουδές βιοχημείας) μητέρα, τη στωική γιαγιά, τα τέσσερα παιδιά και τις δύο οικιακές βοηθούς. Ώσπου το τέλειο «οικοδόμημα» διαλύεται με το χωρισμό του ζευγαριού αλλά και με κάποιες άλλες παρενθέσεις που σχετίζονται με την καλοσυνάτη Κλέο, την υπηρέτρια της οικογένειας που είναι δεμένη με τα παιδιά της φαμίλιας.
2 προβολές 7.15 & 9.45

CORGI : TO ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
Η συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, που το σκάει από το παλάτι και βρίσκεται αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων στο Λονδίνο. Εκεί θα μπλέξει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα και θα μάθει πως για να γίνει ο πρώτος σκύλος θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του. Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό. Από τον πρωτοπόρο του 3D animation Μπεν Στάσεν, σκηνοθέτη των επιτυχημένων animation «Ροβινσώνας Κρούσος», «Το Μαγικό Σπίτι» και «Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα», έρχεται ένα corgi που θα αγαπήσουν όλοι!
1 προβολή 5.30 στα Ελληνικά

Μοιραστείτε την είδηση