«Όλα ψέματα» βγαλμένα από τη ζωή για το «ΟνειρόDrama»

4 Min Read

Στο τελικό στάδιο των προβών, για τη νέα της παραγωγή με τίτλο «Όλα ψέματα» είναι η θεατρική ομάδα «ΟνειρόDrama». Πρόκειται για μια σπαρταριστή κωμωδία παρεξηγήσεων και καταστάσεων του Anthony Neilson, την οποία το θεατρόφιλο κοινό θα μπορεί να απολαύσει στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης στις 20, 21 και 22 Μαΐου, στις 21:00.

«Επανερχόμαστε μετά από μια μακρά περίοδο παύσης, λόγω της πανδημίας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ερχόμαστε στον φυσικό μας χώρο. Αποφασίσαμε να καταπιαστούμε με κωμωδία αυτή τη φορά και να την παρουσιάσουμε στο κοινό της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά η Εύη Παπαμάρκου.

Στο ίδιο κλίμα ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώτης Βασιλειάδης τόνισε πως μετά από διόμιση χρόνια εγκλεισμού η ομάδα δεν θα μπορούσε να καταπιαστεί με κάτι άλλο πέραν της κωμωδίας, καθώς υπάρχει η ανάγκη για εκτόνωση και αυτό το έργο δίνει τη δυνατότητα για πάρα πολύ γέλιο. «Θεωρώ ότι το δράμα στην κατάσταση αυτή, θα είναι ότι θα κλαίνε όλοι από τα γέλια» είπε χαρακτηριστικά.

Τρεις εκ των πρωταγωνιστών του έργου, μιλώντας για την παράσταση ανέφεραν πως πρόκειται για μια σπαρταριστή κωμωδία με αριστοτεχνική σκηνοθεσία. «Μια τρομερή κωμωδία, την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα στο κοινό όλων των ηλικιών, καθώς είναι κάτι το οποίο το έχουμε τόσο ανάγκη» τόνισε ο Μάκης Δαβιδόπουλος. Ο Βαγγέλης Δισλάκης ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ γρήγορη κωμωδία χαρακτηρίζοντας την ως «τρολ», ενώ χαρακτήρισε την Κοζάνη ως μια «πόλη γέλιου» και πιστεύει πως το κοινό της Κοζάνης, θα αγαπήσει το συγκεκριμένο έργο. Ο Χάρης Σισμανίδης ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο πραγματεύεται την καθημερινότητα και τα «κατά συνθήκην ψεύδη», δηλαδή το κατά πόσο ένα καλοπροαίρετο και αθώο ψεματάκι, μπορεί να φέρει ένα ντόμινο απρόβλεπτων και καταστροφικών καταστάσεων και εξελίξεων.

Η υπόθεση του έργου:

Χριστούγεννα. Τελευταία υποχρέωση ενός «αχτύπητου» δίδυμου αστυνομικών προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων, μία ιδιαιτέρως δυσάρεστη αποστολή: θα πρέπει να αναγγείλουν σε ένα ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους. Πώς ανακοινώνεις ένα τόσο τραγικό γεγονός; Μα φυσικά, λέγοντας το ένα ψέμα μετά το άλλο, προκαλώντας μια αλυσιδωτή σειρά παρεξηγήσεων, ανατροπών στις οποίες καταλήγουν να εμπλέκονται ένας ιερέας κι ένα σκυλάκι! «Οι κινηματογραφόφιλοι θα δούν στους δύο αυτούς χαρακτήρες τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο, η μια ηλιθιότητα διαδέχεται την άλλη, το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο, ενώ το τέλος είναι κάπως… πικρό, αλλά δεν έχει σημασία καθώς έτσι είναι η ζωή» ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.

Μία φαρσοκωμωδία όπου τα στοιχεία του γέλιου, της συγκίνησης, των κωμικών καταστάσεων και της ανατροπής ακροβατούν αριστοτεχνικά μεταξύ τους, όπως άλλωστε συμβαίνει και στη ζωή. «Ακροβατεί αριστοτεχνικά στα κωμικά, συγκινησιακά απρόοπτα στοιχεία όπως συμβαίνει και στη ζωή» τόνισε η κ. Παπαμάρκου.

Συντελεστές:

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώτη Βασιλειάδη, με βοηθούς τις Νένα Μιχαηλίδου και Φώφη Ζαγορίτου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Βενετία Νάση, τον σχεδιασμό των φωτισμών και τη μουσική επιμέλεια η Εύη Παπαμάρκου, ενώ το τηλεοπτικό σποτ δημιούργησε ο Κωνσταντίνος Μανουσαρίδης σε σκηνοθεσία του Κώστα Καρανάτσιου. Το κείμενο του Anthony Neilson μετέφρασε ο Θοδωρής Πετρόπουλος, ενώ τις φωτογραφίες της παράστασης επιμελείται ο Θοδωρής Χλιάπας.

«Θεωρώ ότι θα αποζημιώσουμε το κοινό που θα μας κάνει την τιμή να παρευρεθεί στις παραστάσεις μας, με ένα γέλιο πολύ αυθόρμητο, καθώς το έργο δεν βιάζει το γέλιο, αλλά βγαίνει καθαρά από τις καταστάσεις» είπε κλείνοντας ο κ. Βασιλειάδης.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Γκόμπελ-Βαγγέλης Δισλάκης

Μπλαντ-Μάκης Δαβιδόπουλος

Γκρόνυα-Λένα Κωνσταντινίδου

Γκάρσον Κόνερ-Βάσω Παπαθανασίου

Μπαλταζάρ Κόνερ-Βαγγέλης Τζιμόπουλος

Σάντυ-Χάρης Σισμανίδης

Κάρολ-Κική Πτσή

Κάρολ Κόνερ-Χαρούλα Ζτούπα

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ

Μειωμένο Εισιτήριο: 5 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, Ατόμων με Αναπηρία)

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση