Όλη η Κοζάνη έξω την Τρίτη – Διασκεδάζουμε και στηρίζουμε τον τόπο μας λένε οι διοργανωτές της λευκής νύχτας του καλοκαιριού

straboy
από straboy
5 Min Read

Με τη συναυλία των πολύ αγαπημένων και γνωστών καλλιτεχνών Βασίλη Καζούλη και Πάνου Κατσιμίχα ξεκινούν την Τρίτη τα Λασσάνεια. Την ίδια μέρα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης συμμετέχει στη γιορτή της πόλης με τη «Λευκή Νύχτα», μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε θερμά τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Κοζάνη.
Για το θέμα δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο το μεσημέρι της Παρασκευής από τον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη και τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Γ. Ιωαννίδη με τη συμμετοχή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Σ. Δραγατσίκα, του αντιπεριφερειάρχη οικονομικών Ηλ. Κάτανα και του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Γ. Σιαμπανόπουλου.
«Βγαίνουμε, διασκεδάζουμε, ψωνίζουμε και στηρίζουμε τον τόπο μας» είναι το μήνυμα για την 19η Ιουνίου που έστειλαν οι διοργανωτές, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή για την πόλη.
«Τα Λασσάνεια αποτελούν σημείο αναφοράς για την Κοζάνη» τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, αλλά και την υποστήριξη από την Περιφέρεια για να γίνουν καλές και σημαντικές εκδηλώσεις.
«Είναι μια ευκαιρία να δούμε την πόλη διαφορετικά» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γ. Ιωαννίδης που αναφέρθηκε στα επιμέρους events της ημέρας με street food, αλλά και θεατρικό παιχνίδι.
«Η Κοζάνη γιορτάΖει ξανά» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Εμπορικός Σύλλογος μέσα από τον πρόεδρό του Σάκη Δραγατσίκα, ο οποίος ανέφερε ότι «όλοι μαζί έχουμε μια άλλη δυναμική για να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα πιο μπροστά.
Από την πλευρά του ο Ηλίας Κάτανας τόνισε ότι «τα Λασσάνεια χρόνο με το χρόνο γίνονται καλύτερα», ενώ ο Γιώργος Σιαμπανόπουλος αναφέρθηκε στον κοινωνικό χαρακτήρα των Λασσανείων μέσα από σημεία που θα μαζεύονται τρόφιμα για την κοινωνική τράπεζα τροφίμων.

Οι εκδηλώσεις
Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Βασίλης Καζούλης θα υποδεχθούν μαζί μας το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, με τον πιο μελωδικό τρόπο.
Με νότες από αξέχαστα παλιότερα, αλλά και από νέα τραγούδια των δύο δημιουργών, που θα πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα.
Συμμετέχει ο Δημήτρης Καρράς. Την συναυλία ανοίγει ο Δημήτρης Γαύρος.
Την ίδια μέρα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης , στο πλαίσιο των ενεργειών του για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και την προβολή όλων των καταστημάτων, αποφάσισε τη διοργάνωση της εκδήλωσης “Καλοκαιρινή Λευκή Νύχτα” με σκοπό τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας στην αγορά της πόλη μας.
Πρόκειται για μια βραδιά που θα μετατρέψει την πόλη μας σε ψυχαγωγικό επίκεντρο, καθώς έχει ως σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες από τις γειτονικές περιοχές και όχι μόνο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12 τα μεσάνυχτα με μοναδικές προσφορές! Κατά την διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθεί επίσης το event street food από την εταιρία Πιτένης στην κεντρική πλατεία ενώ θα υπάρχουν μικρότερα street food σημεία με κεράσματα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.
Πριν την έναρξη της συναυλίας το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους.
Αυτή τη φορά η όλη διοργάνωση θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα με την συνεργασία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης που θα πραγματοποιήσει την δράση «Συλλέγουμε τρόφιμα για την Κοινωνική Τράπεζα τροφίμων του Δήμου».
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δήμου Κοζάνης εδώ και πέντε χρόνια λειτουργεί την Κοινωνική Τράπεζα Τροφίμων από την οποία εξυπηρετούνται εκατό (100) ωφελούμενοι κάθε δέκα ημέρες.
Τα προϊόντα που χρειάζονται είναι τα παρακάτω:
Ζυμαρικά – Όσπρια – Αλεύρι – Ζάχαρη – Λάδι – Γάλα – Είδη Υγιεινής – Απορρυπαντικά.
Επίσης διαχειρίζεται το συσσίτιο και διανέμει εκατό πενήντα μερίδες φαγητού καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Για το λόγο αυτό θα υπάρχει ειδικός χώρος για τη συγκέντρωση τροφίμων προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορους πολίτες του Δήμου μας που τα έχουν άμεση ανάγκη.

- Advertisement -

 

Μοιραστείτε την είδηση