Όλοι μαζί μπορούμε για τον Αλέξανδρο και για όλα τα παιδιά – Πρωτοβουλία συντονισμού των ενεργειών στήριξης  από τον Ιατρικό Σύλλογο

2 Min Read

Μια  πρωτοβουλία συνάντησης των φορέων για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των δράσεων στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ανέλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης. «Τελείωσε η εποχή των διαιρέσεων, είναι η εποχή της αλληλεγγύης» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, τονίζοντας ότι θα υπάρξει μια συντονιστική επιτροπή για τις ενέργειες και τις δράσεις που θα γίνουν για να υποστηριχθούν εκείνοι που έχουν ανάγκη.

Οι φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης και συμφώνησαν στη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, που θα αγκαλιάσει τον Αλέξανδρο και την οικογένειά του, αλλά και όλους όσοι έχουν ανάγκη, προσεγγίζοντάς τους με αξιοπρέπεια.

- Advertisement -

Ο κ. Τσεβεκίδης ανακοίνωσε μια σειρά εκδηλώσεων έσοδα των οποίων θα ενισχύσουν τον Αλέξανδρο, όπως και το γεγονός ότι το Ίδρυμα  που διαχειρίζεται το κληροδότημα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου σκοπεύει να δώσει ένα γενναίο ποσό για τις πρώτες ανάγκες του Αλέξανδρου.

Έμπρακτο ενδιαφέρον έδειξαν μέχρι στιγμής πολλοί σύλλογοι, φορείς, η αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές, με πρωτοστάτη την Εκκλησία. Ο πατέρας Νίκος Βαξεβάνος με τη σειρά του κάλεσε τους φορείς να δείξουν ευαισθησία και αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις παιδιών και οικογενειών που δεν είναι γνωστές, έχουν, όμως μεγάλη ανάγκη,  όπως η περίπτωση ενός παιδιού μόλις 11 μηνών που έχει όγκο στον εγκέφαλο. «Όσοι πρωτοστατούν πρέπει να το λέει η καρδιά τους» τόνισε ο πατέρας Βαξεβάνος, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση και για άλλα παιδιά.

Το λόγο στη συνάντηση πήραν πολλοί από τους παρευρισκόμενους, ενώ όπως έγινε φανερό η μεγάλη κινητοποίηση απέδειξε ότι υπάρχουν ακόμα αποθέματα αγάπης και ανθρωπιάς.

Από τη σύσκεψη προέκυψε η δημιουργία μια συντονιστικής επιτροπής, που θα προσπαθήσει να διαχειριστεί το σύνολο των υποστηρικτικών ενέργειων.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση