Ολισθαίνων πολιτικός λόγος

1 Min Read

Ο πολιτικός λόγος ολισθαίνει διαρκώς σε εξυπναδίτσες, σαχλαμαρίτσες και λογοπαίγνια του καφενείου. Βασικά ξεπέφτει όλο και περισσότερο. Καμία ουσία, παρά μόνο εικόνα και προσπάθειες για εντυπωσιασμό.
Τσίπρας και Μητσοτάκης αναλώθηκαν και προχθές σε πρόχειρα στημένα λογύδρια, τα οποία θέλησαν να «πιάσουν» τη στιγμή, αλλά όχι να κερδίσουν τη συγκυρία.
Όπως ακριβώς συμβαίνει στα καφενεία. Εκεί που οι θαμώνες ανταγωνίζονται για το ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα για το Μουντιάλ και τις ομάδες που παίζουν στις οθόνες κάθε βράδυ.
Μόνο που η Βουλή δεν είναι καφενείο και οι αρχηγοί των κομμάτων δεν είναι θαμώνες που δεν έχουν ευθύνες και έγνοιες. Αντίθετως οι ευθύνες τους είναι σοβαρότες και μάλιστα αφορούν στις ζωές όλων μας.
Ας αφήσουν, λοιπόν, τις ελαφρότητες και τις ανταλλαγές σχολίων χωρίς περιεχόμενο, κι ας ασχοληθούν με το πως θα κάνουν πολύ πιο ουσιαστική την παρουσία της μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω απο αυτή.
Η απατηλή αίσθηση της εξουσίας έχει διαλύσει κάθε ίχνος αυτοσυγκράτησης και μέτρου. Μόνο που έχει περάσει ανεπιστρεπτί ο καιρός των αυθεντιών και των αυτοανακηρυσσόμενων παντογνωστών.
Οι πολιτικοί σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες και όχι να πρωταγωνιστούν στο θέατρο του παραλόγου.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση