Όλο και πλησιάζει η Sunlight στην Κοζάνη

1 Min Read

Στην τελική ευθεία για τη σύναψη κοινοπρακτικού ομολογιακού δανεισμού βρίσκεται η Sunlight του ομίλου Πάνου Γερμανού/Olympia Group, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να εξασφαλίσει επιδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης και  ευρωπαϊκά κονδύλια.  Εκτιμάται πως οι συγκεκριμένες εξελίξεις έχουν άμεση σχέση με το σχέδιο της Sunlight για τη δημιουργία του πρώτου γιγαεργοστασίου της Ευρώπης μπαταριών LFP (λιθίου) για συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και βιομηχανικές εφαρμογές, που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, πλέον, να γίνει στην Κοζάνη.

Επένδυση, που μπορεί να δώσει μέχρι και 2.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα.

- Advertisement -

 Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η επένδυση θα πραγματοποιηθεί από θυγατρική της Sunlight και θα είναι της τάξεως του 1,8 δισ. ευρώ. Περίπου το ήμισυ της επενδυτικής δαπάνης επιδιώκεται να καλυφθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για την ολοκλήρωση της θα απαιτηθούν δάνεια της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης είχε δηλώσει  πως αναμένονται θετικές εξελίξεις στο ζήτημα και πως αν δεν συμβεί κάτι το συνταρακτικό, φαίνεται πως θα υπογραφεί και το προσύμφωνο για την εγκατάσταση στην περιοχη.

Με πληροφορίες sofokleousin

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση