Ολοκλήρωση εγκατάστασης 4 αντλιών θερμότητας στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας μέσω του Ευρωπαϊκού έργου «RESONANCE»

2 Min Read

Χθες, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 4 αντλιών θερμότητας ως εναλλακτικό μέσο θέρμανσης του κτιρίου, στο πλαίσιο της πρώτης πιλοτικής φάσης υλοποίησης του Ευρωπαϊκού έργου «RESONANCE»,  το οποίο χρηματοδοτείται 100% από τo Ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ωρίζων Ευρώπη (Horizon Europe)».

Οι 4 αντλίες θερμότητας αντικατέστησαν τον υπάρχοντα λέβητα πετρελαίου και μαζί με το σύστημα τηλεθέρμανσης αποτελούν ένα υβριδικό σύστημα θέρμανσης σύγχρονων τεχνικών προδιαγραφών, με σκοπό την κάλυψη των θερμικών αναγκών του κτιρίου, την βελτιστοποίηση των συνθηκών θερμικής άνεσής του, καθώς επίσης και την ελαχιστοποίηση του κόστους θέρμανσης. 

Το υβριδικό σύστημα θέρμανσης ελέγχεται κεντρικά από ένα ελεγκτή που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου απαντώντας σε μία από τις βασικές του πτυχές, την διατομεακή ενεργειακή βελτιστοποίηση. Ο ελεγκτής λαμβάνοντας τις μεταβλητές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για την αντλία θερμότητας και του ζεστού νερού για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, θα χρησιμοποιεί  την πιο κατάλληλη και συμφέρουσα πηγή θέρμανσης. 

Ο Δήμος Εορδαίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος (CluBE), εταίροι του έργου, συντόνισαν τη διαδικασία από την αρχή και έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα εργαλείο, η αξιοποίηση του οποίου θα επιτρέψει στον Δήμο Εορδαίας να είναι πρωτοπόρος στα ενεργειακά θέματα της χώρας, προσελκύοντας μελλοντικά και άλλες επενδύσεις καινοτομίας. 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση