Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμαστικές φορτίσεις στη Γέφυρα Σερβίων

2 Min Read

Ολοκληρώθηκαν στις έξι περίπου το απόγευμα της Κυριακής οι δοκιμαστικές φορτίσεις στη Γέφυρα των Σερβίων.  Οι φορτίσεις έγιναν στα άκρα των προβόλων Μ4-1, Μ5-1, Μ6-1 της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Να σημειωθεί ότι οι δοκιμαστικές φορτίσεις στα άκρα Μ4-2, Μ5-2, Μ6-2 είχαν πραγματοποιηθεί στις 9 του περασμένου Οκτωβρίου και μετά την επέμβαση ενίσχυσης στον πρόβολο Μ6-2.

Στο επόμενο διάστημα και ενδεχομένως την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές φορτίσεις δειγματοληπτικά σε ορισμένα αμφιέρειστα τμήματα και επανάληψη στον πρόβολο Μ6-2, στον οποίο έγινε η επέμβαση ενίσχυσής του.

- Advertisement -

Επίσης, στο επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμο και το πόρισμα των μετρήσεων που έγιναν.

Όλα τα παραπάνω γίνονται στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου αντοχής της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων έως την έναρξη του έργου της συνολικής ενίσχυσης και αναβάθμισής της και αφού προηγηθεί η εκπόνηση της μελέτης, η οποία θα δημοπρατηθεί στο προσεχές διάστημα.

Κατά τα λοιπά συνεχίζεται το έργο της στεγάνωσης της πλάκας καταστρώματος και της ορθής απορροής των ομβρίων υδάτων στο μήκος της προβολοδόμησης με σκοπό την προστασία του σιδηρού οπλισμού και των τενόντων από περαιτέρω οξείδωση και με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του περί τα τέλη Μαϊου.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Γκοβεδάρος «η αντιπεριφέρεια τεχνικών έργων Δυτικής Μακεδονίας και η τεχνική υπηρεσία της έδρας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και τους επιστημονικούς υπεύθυνους εργάζονται σταθερά με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και επιβατών».

Μοιραστείτε την είδηση