Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων “Ορίζοντες” στα γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής

2 Min Read


Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των στελεχών του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων ¨Ορίζοντες¨ στα γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής. Οι επισκέψεις αφορούσαν τα παρακάτω 15 γυμνάσια:
• 2ο ,4ο, 5ο, 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης.
• 2ο, 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.
• Γυμνάσια Γαλατινής, Εράτυρας, Νεάπολης, Λευκοπηγής, Βελβεντού, Μουσικού Σιάτιστας, Κρόκου, Άνω Κώμης και Ξηρολίμνης.
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας και δόθηκε στα στελέχη η δυνατότητα να αναπτύξουν διάλογο με τους μαθητές της Γ΄ γυμνασίου σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων, επικοινωνίας, επιρροής των συνομηλίκων και για οτιδήποτε τους προβληματίζει στην καθημερινότητά τους. Με τους μαθητές της Α΄ και Β΄ γυμνασίου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Οι συζητήσεις αυτές οργανώθηκαν ανά σχολικό τμήμα με 20 – 25 μαθητές κάθε φορά, ώστε να υπάρχει ο χρόνος και η άνεση να εκφραστούν όλοι οι μαθητές και να αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος.
Παράλληλα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων πραγματοποιήθηκαν στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης και στο Γυμνάσιο Βελβεντού ομιλίες σε γονείς ως προς τον ρόλο τους στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στο 3ο Γυμνάσιο Κοζάνης ομιλία για το σχολικό εκφοβισμό (bullying).
Το Δ.Σ. και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ευχαριστούν θερμά τους Διευθυντές των σχολείων για τη συνεργασία καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας που αφορούσε μεγάλο αριθμό μαθητών της Π.Ε. Κοζάνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

- Advertisement -

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ)

Μοιραστείτε την είδηση