Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πτολεμαϊδας

2 Min Read

Το οριστικοποιημένο Σχέδιο θα υποβληθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας

Την επικαιροποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 παρουσίασε σε φορείς και πολίτες ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Η εκδήλωση – συζήτηση έγινε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Πτολεμαϊδας στο πλαίσιο της διαβούλευσης που προβλέπει το πρόγραμμα.

- Advertisement -

Ο Δήμος Εορδαίας διενεργεί διαδικασίες επικαιροποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης με φορείς, πολίτες και συλλογικότητες, στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου. Ταυτόχρονα έχει αναρτηθεί πληροφοριακό υλικό και αντίστοιχη φόρμα υποβολής προτάσεων από όποιον/α επιθυμεί.

Στη διαβούλευση έγινε ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη της ομάδα διακυβέρνησης που έχει συσταθεί για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Δήμου Εορδαίας, υπηρεσιακά στελέχη καθώς και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τεχνικού Επιμελητηρίου, Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, Οικονομικού Επιμελητηρίου, Συλλόγου ΑμεΑ, ΕΚΕΤΑ κ.α.

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο και ακολούθησε συζήτηση και σημαντικές τοποθετήσεις επί του Σχεδίου της Επικαιροποιημένης ΒΑΑ του Δήμου Εορδαίας (περιοχή παρέμβασης) από τους εκπροσώπους των φορέων, εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και υπηρεσιακά στελέχη. Με τη συζήτηση αυτή και μετά την ολοκλήρωση και της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης, ολοκληρώνεται ο δημόσιος διάλογος, ώστε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί το Σχέδιο για την προγραμματική 2021-2027. 

Στη συνέχεια θα υποβληθεί προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνακόλουθα και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας ενώ θα υλοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, μέσω κυρίως του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς και από άλλες συμπληρωματικές πηγές χρηματοδότησης.

Μοιραστείτε την είδηση