Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση του πρώτου γκρουπ πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες- Το σεμινάριο διοργάνωσε ο «Χ» και το ΕΚΑΒ

1 Min Read

«Ενδιαφερόμαστε και σώζουμε ζωές». Με αυτό το μότο, ο «Χ» και το ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στο κλειστό γυμναστήριο στο ΔΑΚ Κοζάνης, το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων για τις Πρώτες Βοήθειες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η εφημερίδα μας έχυσε πολύ μελάνι για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα πρώτων βοηθειών, αιμοδοσίας και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Ωστόσο αυτό δεν φτάνει και η πρωτοβουλία να διοργανώσουμε τέτοιου είδους σεμινάρια, πήρε σάρκα και οστά.

Στο πρώτο γκρουπ, συμμετείχαν 20 πολίτες της περιοχής, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή ηλεκτρονικά και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας. Λόγω του περιορισμού των ατόμων που θέτει όριο το ΕΚΑΒ, χρειάστηκε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ωστόσο ο αριθμός των συμμετοχών είναι τέτοιος που ήδη έχει οριστικοποιηθεί και νέο γκρουπ σε ημερομηνία που θα ορίζει το ΕΚΑΒ.

Οι συμμετέχοντες, εκπαιδεύτηκαν σε χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, βασική υποστήριξη ζωής, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση  (ΚΑΡΠΑ), αντιμετώπιση πνιγμονής και τοποθέτηση θύματος σε θέση ασφαλείας.

Η εκπαίδευση έγινε στο φιλόξενο ΔΑΚ Κοζάνης που παραχώρησε ο ΟΑΠΝ.

Το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθεί η ημερομηνία εκπαίδευσης του δεύτερου γκρουπ.

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση