Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα με πολιτική συγκέντρωση στην Κοζάνη

4 Min Read

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο νομό Κοζάνης που πραγματοποίησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ, ο Ν. Γεωργακόπουλος, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, και οι Τ. Κουζιάκη και Ν. Στολτίδης, μέλη του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης – που περιλάμβανε συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας, ομιλία σε συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου και ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης – βρέθηκε το φλέγον ζήτημα της απολιγνιτοποίησης και των σκοπιμοτήτων που υπαγόρευσαν μια τέτοια επιλογή, η οποία οδηγεί τον λαό σε ενεργειακή φτώχεια, τη χώρα σε ενεργειακή εξάρτηση και τους εργαζόμενους σε ανεργία, αλλά και σε ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται στην περιοχή και έφεραν και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με πολιτική συγκέντρωση στην Κοζάνη. Το σύνθημα «Καμιά θυσία του λαού για τους πολέμους των ιμπεριαλιστών. Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο! Τώρα με το ΚΚΕ για την ανατροπή της βαρβαρότητας!» δέσποζε στο χώρο, καταδεικνύοντας τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ στον λαό που με αγωνία και ανησυχία παρακολουθεί τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να ανάβουν το φιτίλι του πολέμου και να αιματοκυλούν έναν ακόμα λαό, με συνέπειες επώδυνες και για όλους τους άλλους που βυθίζονται στην ενεργειακή φτώχεια, μαζί και ο ελληνικός, την ώρα που οι ενεργειακές δυνατότητες της χώρας υπονομεύονται, όπως δείχνει και το παράδειγμα της απολιγνιτοποίησης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, νέοι και μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, έδωσαν το «παρών», ενώ στην κατάμεστη αίθουσα τον τόνο έδωσαν οι νέοι με τα συνθήματά τους: «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός»!

Επίσης, στο περιθώριο της χτεσινής συγκέντρωσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων από την Τοπική Κοινότητα Σκήτης του δήμου Κοζάνης, που παλεύουν να προστατεύσουν τα βοσκοτόπια της περιοχής Βουνό από τα σχέδια ιδιωτικής εταιρείας να στήσει τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση 1.850 στρεμμάτων, με δυνατότητα επέκτασης στα 5.000 στρέμματα. Ο Αντώνης Διαμαντίδης, πρόεδρος της ΤΚ Σκήτης, και ο Χαράλαμπος Τσανίδης, αντιπρόεδρος του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου «Βούρινος», ανέφεραν ότι αν προχωρήσουν οι σχεδιασμοί, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής θα στερηθούν ουσιαστικά και επιλέξιμα βοσκοτόπια που χρόνια βόσκουν τα ζώα τους και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και κατ’ επέκταση τη συρρίκνωση του ήδη χαμηλού εισοδήματός τους. Επιπλέον θα εμποδιστεί η πρόσβαση στη μεγαλύτερη τεχνητή ποτίστρα της περιοχής και άρα η πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης να μην προχωρήσει στη μίσθωση της έκτασης ούτε στη συγκεκριμένη ούτε σε καμία άλλη εταιρεία. Και σ’ αυτήν την κατεύθυνση ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας είχε επίσης συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πληττόμενων Λιγνιτικής και Μεταλιγνιτικής Περιόδου, η οποία έθεσε το ζήτημα των επιπτώσεων στον λαό της περιοχής.

Ενώ στο τέλος της εκδήλωσης καλλιεργητές αρωματικών φυτών πρόσφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα καλάθι με προϊόντα που παράγουν, όπως αιθέριο έλαιο λεβάντας, σαπούνια κ.ά., συμβολικά, όπως είπαν, για τη στήριξη που το Κόμμα παρέχει στους αγώνες του λαού.

Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Μοιραστείτε την είδηση