Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας του περιοδικού Παρέμβαση

1 Min Read

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας που διοργανώθηκε από το Λογοτεχνικό Περιοδικό «Παρέμβαση», σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 10 & 11 Σεπτεμβρίου και έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας «Νίκος Καλογερόπουλος». Συμμετείχαν η Εταιρεία Συγγραφέων, η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, ο ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης.

- Advertisement -

Στη διοργάνωση πήραν μέρος πολλοί και αξιόλογοι ομιλητές. Προσκεκλημένοι ήταν ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και μελετητής, Παντελής Μπουκάλας και ο λογοτέχνης, συγγραφέας & πρώην Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Ηλίας Κουτσούκος, οι οποίοι έλαβαν ως τιμητικό δώρο μία προσωπογραφία φιλοτεχνημένη από τον ζωγράφο Κώστα Ντιό.

Η θεματολογία του Συμποσίου ήταν ιδιαίτερα πλούσια: Η λογοτεχνία κατά την Επανάσταση, σπουδαίοι Φιλέλληνες λογοτέχνες, το Δημοτικό Τραγούδι, ευρύτερες λογοτεχνικές προσεγγίσεις, παρουσιάσεις σύγχρονων λογοτεχνών, αλλά και ενδιαφέρουσες αναγνώσεις.

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση