Ομιλία του Γ. Κασαπίδη στην Καστοριά

2 Min Read

Το μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή έδωσαν, με βροντερό παρών, οι πολίτες της Καστοριάς την Τρίτη 21 Μαΐου, στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Τσάμης».

Νίκη που όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού σηματοδοτεί την «αλλαγή πορείας» για τη Δυτική Μακεδονία. Τη μετάβαση από το παλαιό και γηρασμένο σε μια εποχή ανασύνταξης, εγρήγορσης, σκληρής εργασίας και προόδου. Ο Γ. Κασαπίδης κατέκρινε την αδράνεια της Περιφερειακής Αρχής την τελευταία πενταετία στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Κατήγγειλε την απουσία σχεδίου για τους τρεις βασικούς εργοδότες της περιφέρειας, τον κλάδο της γούνας, κτηνοτροφία και τον ενεργειακό τομέα. Τη χαρακτήρισε παρατηρητή των εξελίξεων και ανίκανη ακόμη και στην απορρόφηση κονδυλίων, καταδικάζοντας με τη στάση της σε στασιμότητα την περιοχή.

Την ίδια ώρα παρουσίασε τους βασικούς άξονες του δικού του σχεδίου για την περιοχή, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει νέα δυναμική σε ζωτικούς και νευραλγικούς τομείς για την περιοχή.

Με προτεραιότητα στους κλάδους της γούνας, του αγροδιατροφικού τομέα, του τουρισμού και του δασικού πλούτου, όπου η περιοχή διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, παρουσίασε στοχευμένες δράσεις και επιχειρησιακά σχέδια που φιλοδοξούν να καταστήσουν την περιφέρεια πρότυπο ανά την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν σαφή και ισχυρή εντολή, υποσχέθηκε πολλή, σκληρή και κυρίως αποτελεσματική δουλειά, από την επόμενη κιόλας των εκλογών.

Μοιραστείτε την είδηση