Όχι στην παράδοση του Μπούρινου στα ιδιωτικά συμφέροντα λέει ο Δήμος Βοϊου

1 Min Read

Ομόφωνα αρνητική είναι η απόφαση του Δήμου Βοΐου για το αιολικό στο Μπούρινο. Η απόφαση προέκυψε μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με πρώτο θέμα «Γνωμοδότηση επί των ΜΠΕ του έργου ΑΣΠΗΕ ισχύος 27,3 MW στη θέση Ντρισινίκος».

Το θέμα το εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Ζευκλή Χρήστος, ενώ από πλευράς δήμου τοποθετήθηκαν, επίσης, η δικηγόρος Θεοδώρα Τσικαρδάνη και η περιβαντολλόγος Στεριανή Ξανθούλη. Εν συνεχεία το λόγο πήραν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κοσμίδης, Λάζαρος Γκερεχτές, Δημήτρης Λαμπρόπουλος και Μιχάλης Καραμπατζιάς.

Τοποθετήσεις έγιναν, επίσης, και από πολίτες και φορείς, όπως ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας δια του προέδρου Σάκη Μπούρτσου.

Όλοι όσοι πήραν το λόγο τόνισαν την ιδιαιτερότητα του βουνού και την ανάγκη προστασίας του, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει καθολική αντίδραση στην υλοποίηση του έργου με δυναμικές κινητοποιήσεις και συνέργεια με τις γειτονικές κοινότητες.

Ο Δήμος θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για τη ματαίωση του έργου προσφεύγοντας, εάν οι μελέτες περιβαλλοντικών όρων εγκριθούν, στο ΣτΕ, αλλά ακόμη και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Σύσσωμοι φορείς, πολίτες και αυτοδιοίκηση στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι το έργο θα προσκρούσει στην ισχυρή αντίσταση του κόσμου,  ο οποίος δεν θέλει επ’ ουδενί τρόπο να παραδοθεί ο Μπούρινος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Μοιραστείτε την είδηση