Ομόφωνα υπερ της μετεγκατάστασης της Ακρινής το Περιφερειακό Συμβούλιο

2 Min Read

Ομόφωνη είναι η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για στήριξη του αιτήματος της Ακρινής για μετεγκατάσταση. Μια μετεγκατάσταση, που θα έπρεπε να είχε προχωρήσει με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021 σύμφωνα με το σχετικό νόμο, χωρίς όμως εδώ και χρόνια να υπάρχει καμιά ουσιαστική εξέλιξη και τους κατοίκους της Ακρινής να είναι ουσιαστικά όμηροι υποσχέσεων.

“Είναι ξεκάθαρη η θέση της Περιφερειακής Αρχής υπερ της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για την Ακρινή, όπως διαμορφώθηκε από το 2011 και παραμένει σε εκκρεμότητα” ήταν η θέση του Περιφερειαρχη Γιώργου Κασαπίδη σημειώνοντας πως υπάρχει “ξεκάθαρη στήριξη στο διαχρονικό αίτημα για μετεγκατάσταση”.

- Advertisement -

Οι  κάτοικοι της περιοχής παρουσίασαν εκτενώς τα προβλήματα που υπάρχουν ζητώντας άμεση και ουσιαστική παρέμβαση ενώ φάνηκε και η μερική διάσταση απόψεων μεταξύ αυτών που συζητάνε μόνο για μετεγκατάσταση και αυτών που θα έμπαιναν και σε μια συζήτηση για άλλου είδους ανταποδοτικά.

Ο Πρόεδρος της Ακρινής Θεοχάρης Καζαντζίδης υποστήριξε πως η Ακρινή είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από την Περιφέρεια την παροχή νομικής συνδρομής για τη διεκδίκηση της μετεγκατάστασης, καθορισμό κινήσεων διεκδίκησης από την κυβέρνηση  και μια επικαιροποιημένη απόφαση υποστήριξης του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Ξεκάθαρα υπέρ της μετεγκατάστασης ήταν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η θέση του Προέδρου της Ακρινής υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως έγινε γνωστό το θέμα  θα τεθεί σήμερα το βράδυ σε τηλεδιάσκεψη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Σκρέκα.

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση