Ομόφωνο «όχι» του Δήμου Βοίου στο αιολικό στο Μπούρινο

2 Min Read

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Βοϊου είπε το βράδυ της Τρίτης «όχι» στο αιολικό πάρκο που θέλει να κάνει η εταιρεία Energy στην κορυφή Ντρισινίκος, στα 1866 μέτρα, στο Μπούρινο.
«Το συζητήσαμε πολλές φορές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις και ποια είναι η περιβαλλοντική, οικολογική, γεωλογική σημασία του Μπούρινου, ποιος είναι ο πλούτος που έχουν τα ενδημικά φυτά. Ο Μπούρινος είναι ένα φυσικό επιστημονικό εργαστήριο. Μια προστατευόμενη περιοχή Νατούρα» ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα και δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Καραμπατζιάς.
Ο κ. Καραμπατζιάς χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα «όχι» στην κατασκευή του αιολικού και κράτησε ενιαία στάση.
«Έχουμε δρόμο μπροστά μας και θα κοινοποιήσουμε στην εταιρεία την απόφαση, ώστε να σταματήσει κάθε ενέργεια. Φοβόμαστε, ωστόσο, την πιθανότητα μιας φαστ τρακ διαδικασίας που θα κάνει η κυβέρνηση που δίνει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο» είπε ο κ. Καραμπατζιάς.
Η Επιτροπή Αγώνα προγραμματίζει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, καθώς η πρόταση αφορά πάρκο κάτω των 30 μεγαβάτ, το οποίο αδειοδοτείται από την Περιφέρεια.
«Θα το αποτρέψουμε κινηματικά και νομικά, καθώς παραβιάζονται σημαντικά άρθρα της νομοθεσίας» κατέληξε ο κ. Καραμπατζιάς, τονίζοντας ότι θα υπάρξει συνεργασία και με τους όμορους δήμους Γρεβενών και Κοζάνης.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση