Όμορφος κόσμος…εκβιαστικός!

3 Min Read

Παρακολουθήσαμε και την συνέντευξη του απερχόμενου πρωθυπουργού στο κανάλι του εκλεκτού της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδη. Και τι καταλάβαμε; Ότι η πολιτική μας ζωή έχει εισέλθει στον αστερισμό των εκβιασμών. Εκβιάζω, εκβιάζεις, εκβιάζει.
*** Ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάζει το «έντιμο» συνεταιράκι του: Μπορείς να εγκαταλείψεις την υπουργική καρέκλα σου, να φύγεις από την κυβέρνηση, αλλά «δεν σε παίρνει» να προχωρήσεις και σε άρση της εμπιστοσύνης. Διότι, αν το κάνεις, σου έχω έτοιμη την απάντηση. Δεν θα ισχύει πια η δέσμευση μου ότι δεν θα πάρω βουλευτές των ΑΝΕΛ. Οπότε θα μείνεις μόνο με τον Κατσίκη και την Τσαρουχά και θα αναγκασθείς να συρθείς σε εκλογές …ξεβράκωτος. Θα το τολμήσεις; Περιμένω …κωλοτούμπα την Παρασκευή.
*** Ο Πάνος Καμμένος εκβιάζει τον πρωθυπουργό: Κάτω τα χέρια από τους βουλευτές και τους υπουργούς «μου», αλλιώς θα σε αναγκάσω να συρθείς σε εκλογές πολύ πριν από τον χρόνο που είχαμε συμφωνήσει. Πριν προλάβεις να ολοκληρώσεις το σχέδιο «παροχών» και διορισμών που έχεις επεξεργασθεί, ελπίζοντας να συγκρατήσεις τους «κοψοχέρηδες».
*** Το πολιτικό τρόλεϊ Θανάσης Παπαχριστόπουλος εκβιάζει τον έως αυτήν την ώρα «αρχηγό» του: Εγώ τα έχω βρει με τον Τσίπρα και θα ψηφίσω υπέρ της συμφωνίας για το μακεδονικό. Οπότε έχεις δύο επιλογές. Αν με διαγράψεις, τότε δεν παραδίδω την έδρα μου.
Παραμένω βουλευτής, αλλά ανεξάρτητος. Οπότε, ακόμη και να μην έλθεις σε πλήρη ρήξη με τον Τσίπρα, η «μεταγραφή» μου θα είναι ελεύθερη. Αν δεν με διαγράψεις, παραδίδω την έδρα μου και πάλι είμαι ελεύθερος για την «μεταγραφή».
*** Αλέξης και Πάνος, είτε τελικός τα βρουν, είτε όχι, αποβλέπουν σε ένα εκβιαστικό δίλημμα στο οποίο θα βρεθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης: Αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ακυρώνεται η δίκη του πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας. Αν δεν το κάνει ο Τσίπρας, τότε ο Μητσοτάκης θα υποχρεωθεί να καταθέσει μια πρόταση που είναι καταδικασμένη να αποτύχει, αφού, περάν των άλλων, το ΚΚΕ, κατά παγία τακτική, δεν πρόκειται να συνταχθεί. Δηλαδή θα χάσει, ο Κυριάκος, μια μάχη εντυπώσεων.
Όμορφος κόσμος ηθικός, …εκβιαστικά πλασμένος. Τύφλα να έχουν η μαφία και κόζα νόστρα. Διότι, τουλάχιστον, αυτές οι συμμορίες του υποκόσμου δεν αυτοδιαφημίζονται με τον ισχυρισμό ότι διαθέτουν το «ηθικό πλεονέκτημα».

Μοιραστείτε την είδηση