Μαγική βραδυά: “Operatic” «Τέσσερις φωνές κι ένα πιάνο» στην αίθουσα Τέχνης

1 Min Read


Μια πολύ όμορφη συναυλία με τίτλο “Operatic” πραγματοποίησε το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης το βράδυ της Τετάρτης στην Αίθουσα Τέχνης. Ένα μουσικό αφιέρωμα στην Όπερα και στην Οπερέτα με κεντρικά πρόσωπα τρεις Κοζανίτες της διασποράς, που συναντήθηκαν επί σκηνής με δυο καλλιτέχνες από το ντόπιο δυναμικότης πόλης συμπράττοντας σ’ ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.
Πρόκειται για τους:
Άννα Παπαδοπούλου – Σοπράνο, Ελένη Λιόνα – Μέτζο Σοπράνο, Θέμης Μπασδέκης – Τενόρος , Δελιαλής Αλέξανδρος – Βαρύτονος , πιάνο Γιώργος Τζούκας.
Ακούστηκαν οι πιο σημαντικές δημιουργίες των Tchaikovsky, Mozart, Verdi, Donizetti, Lehar, Σακελλαρίδη δίνοντας μας την ευκαιρία να θυμηθούμε μαγικές μουσικές στιγμές που έζησε η Κοζάνη στη διάρκεια του 20ου αιώνα όταν άλλα αντάξια τέκνα της όπως ο τενόρος Κώστας Λιόντας, μέλος της όπερας της Βουδαπέστης ή οι αδελφοί Κουτσιμάνη αλλά και ο βιολιστής Νίκος Δελιαλής, και οι τρεις βιρτουόζοι μουσικοί και μέλη της Λυρικής Σκηνής Αθηνών μυούσαν τους συμπατριώτες τους στο κλασσικό ρεπερτόριο της Ευρώπης μαζί με πολλούς άλλους σημαντικούς μουσικούς της Κοζάνης.

IMG_9616 IMG_9745 IMG_9737 IMG_9706 IMG_9687 IMG_9658 IMG_9650 IMG_9633 IMG_9629

Μοιραστείτε την είδηση