Ώρα αποφάσεων για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας-Απαραίτητη η στήριξη στην οποία δεσμεύθηκε πριν δύο μήνες η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

2 Min Read
Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων βρίσκει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας «τραυματισμένο», αλλά και ταυτόχρονα υποχρεωμένο να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις.
Ήδη, η Σύνοδος Πρυτάνεων του περασμένου Ιουλίου θεώρησε απαραίτητη τη συστηματική μελέτη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, ώστε να εκπονηθεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου, των περιφερειών και των επιστημονικών κλάδων. Τα νέα αυτά δεδομένα θα πρέπει να τεθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου από το κάθε Πανεπιστήμιο, ώστε να ληφθούν και οι όποιες αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει δέσμευση από πλευράς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, δια στόματος υφυπουργού παιδείας, για στήριξη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λόγω της απολιγνιτοποίησης.

“Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να υπάρξει στήριξη σε τρία πανεπιστήμια. Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για εθνικούς λόγους, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την απολιγνιτοποίηση και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο πάλι για εθνικούς λόγους” δήλωνε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος πριν δύο μήνες και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Μάλιστα, τότε έλεγε ότι από τα 22 τμήματα που διαθέτει το Πανεπιστήμιο τα περισσότερα είναι βιώσιμα και για κάποια άλλα είναι αναγκαίο να μετεξελιχθούν, ενώ εστίασε ιδιαίτερα στις εγκαταστάσεις, αλλά και στο πρόγραμμα κατασκευής φοιτητικών εστιών για επιπλέον κίνητρα.

Τώρα έχει έρθει η ώρα η στήριξη να γίνει έμπρακτη, ενώ μείζονος σημασίας είναι να διεκδικηθεί και από το σύνολο των εκπροσώπων της κοινωνίας.

Μοιραστείτε την είδηση