Ωραίοι ως Έλληνες

1 Min Read

Τσιτσιπάς και Λάνθιμος. Λάνθιμος και Τσιτσιπάς. Ότι πρέπει σε μια εβδομάδα που μπουχτίσαμε από μιζέρια, αλληλοκατηγορίες και πολιτικό καιροσκοπισμό.
Οι ειδήσεις για τις επιτυχίες των δύο ωραίων Ελλήνων μας έφεραν αναμνήσεις από το μακρινό παρελθόν, πριν ακόμα μπούμε στην ανέχεια των μνημονίων, στη δίνη της κρίσης, στο προσωπικό μας παραλήρημα και στην ομαδική παράκρουση.
Αν μπορούσαμε να απομονώσουμε κάποια πράγματα από τη συνολική προσπάθεια των δύο, αυτά θα ήταν η επιμονή, η δουλειά, ο επαγγελματισμός και οι προσεκτικές επιλογές. Σε πείσμα των διαφαινόμενων συσχετισμών ισχύος, οι δύο αυτοί άνθρωποι ο καθένας στο είδος τους ξεχώρισαν.
Για λίγο, μάλιστα, χθες κατάφεραν να μας κάνουν να αφήσουμε τα χαρακώματα και την πλειοδοσία σε γνώσεις ιστορίας και μαθήματα πατριωτισμού και να δηλώσουμε πάλι όλοι μαζί περήφανοι Έλληνες.
Το κακό είναι ότι αυτές οι στιγμές διαύγειας και κοινής αντίληψης σχετικά με το τι συνιστά πραγματική εθνική περηφάνια είναι λίγες και λιγοστεύουν όλο και περισσότερο.
Αξίζει, όμως, από τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων, όπως του Λάνθιμου και του Τσιτσιπά, αλλά και των νεαρών επιστημόνων που διακρίνονται στην ιατρική και στην έρευνα, να παίρνουμε λίγο θάρρος για να ανέβουμε ο καθένας μας ένα μικρό σκαλοπατάκι ψηλότερα από εκεί που βρισκόμαστε.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση