Ωρες κοινού για πρώτη φορά στο Λιάπειο Κολυμβητήριο- Όλο το πρόγραμμα

3 Min Read

Τις πύλες του μετά τους αθλητές και για το κοινό θα ανοίξει για πρώτη φορά το Λιάπειο Κολυμβητήριο στα Κοίλα Κοζάνης. Για το θέμα παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Τσιομπάνος μαζί με τον Αντιπρόεδρο Ζήση Μάρα, τον υπεύθυνο του χώρου Μιχάλη Γκοβεδάρο και τον ναυαγοσώστη Στέλιο Δαδαμόγια.
Ο κ. Τσιομπάνος τόνισε πως «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δωρήτρια του Λιαπείου την Αρετή Λιάπη- Δίπλαρου, που αντί να κάνει μια πισίνα σε ένα εξοχικό, προτίμησε να κάνει κάτι μεγαλειώδες σε προσφορά, αυτό το κολυμβητήριο για τα παιδιά της Κοζάνης. Ένα πραγματικό στολίδι για την Κοζάνη, που εγκαινιάστηκε το 2010 και σήμερα 3 Οκτωβρίου του 2019, είμαστε εδώ για να γίνει η επιθυμία της δωρήτριας πράξη. Να ανοίξουμε τις πύλες του κολυμβητηρίου για το κοινό. Από σήμερα οι εγκαταστάσεις του είναι ανοιχτές σε ενήλικους και ανήλικους, στους αθλητές, στα ΑμΕΑ και σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, που από όταν έκλεισε το κολυμβητήριο του ΔΑΚ , δεν είχαν πρόσβαση στο υδάτινο κολυμβητικό στοιχείο. Σε μια περιοχή και εποχή, που οι αυτοάνοσες παθήσεις θερίζουν, η στέρηση τέτοιων εγκαταστάσεων είναι προσβολή».
Ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ κατηγόρησε τον πρώην Δήμαρχο Λευτέρη Ιωαννίδη για λαικισμό για τη φράση του πως το «Λιάπειο μέχρι να ανοίξει ήταν ένα κουφάρι, που ρήμαζε».
«Το Λιάπειο Κολυμβητήριο παραδόθηκε το 2010 έτοιμο. Αυτός ο χώρος δεν άνοιξε ουδέποτε μέχρι το 2018. Ήταν σαν ένα νέο κλειστό διαμέρισμα, που χρειαζόταν μια μικρή εργολαβία καθαρισμού και κάποιες προετοιμασίες στο χώρο. Από αυτό το σημείο μέχρι να χαρακτηρίζει ο πρώην Δήμαρχος κουφάρι που ρημάζει αγγίζει τα όρια του λαικισμού».
Τέλος για το θέμα του κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ ο κ. Τσιομπάνος ανέφερε πως «περιμένουμε μια μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και άλλους αρμόδιους μηχανικούς για να δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε με ενίσχυση και όχι με αλλαγή. Υπάρχει μια μελέτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, που αφήνει αυτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης. Το θέμα ήταν οτι το κολυμβητήριο του ΔΑΚ δεν μπορούσε να δεχτεί επιπλέον φορτίο όσον αφορά την ενεργειακή του αυτονομία με πάνελ κτλ. Από εκεί και μετά σίγουρα ήθελε συντήρηση αλλά αυτό θα το δουν οι αρμόδιοι μηχανικοί και επιστήμονες».
Ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας τόνισε πως είναι θέση της Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει το Λιάπειο κολυμβητήριο όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται ενώ σημείωσε πως «όλο το πρόγραμμα και η προσπάθεια είναι σε πειραματική μορφή, είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές στο πρόγραμμα και δραστηριότητες».
Ο κ. Μάρας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των κλειστών γυμναστηρίων τονίζοντας πως θα ανακοινωθεί σήμερα και από Δευτέρα θα τεθεί σε εφαρμογή.
«Δεσμευόμαστε οτι του χρόνου το πρόγραμμα των γυμναστηρίων θα ανακοινωθεί 1-15 Ιουλίου ώστε όλοι να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους» κατέληξε.

Μοιραστείτε την είδηση