Οργή για την απόρριψη της έφεσης της «Κοζάνης» από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

5 Min Read

Απίστευτό αλλά ελληνικό. Το βράδυ της Τρίτης, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της Κοζάνης, που αφορούσε τη μη επικύρωση της βαθμολογία του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μετά τη δικαίωση της από το CAS.

Μια απόφαση που προσβάλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και  προκαλεί οργή στην Κοζάνη αλλά και σε όλο το φίλαθλο κόσμο καθώς μετά από  μια απίστευτη μεθόδευση, ο Μακεδονικός θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στη Super League 2 και όχι η Κοζάνη που τερμάτισε πρώτη στη βαθμολογία.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε πως ο Μακεδονικός είχε κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Λευκίμμης στο μεταξύ τους παιχνίδι στο οποίο είχε ηττηθεί.

Μια ένσταση που ήταν εκτός ορίων λογικής καθώς ο παίκτης στην πραγματικότητα δεν είχε τιμωρηθεί ποτέ στο φύλλο αγώνα ενώ το όνομα του δεν ήταν στους πίνακες με τους τιμωρημένους, που βγαίνει πριν κάθε αγωνιστική.

Πρωτόδικα η ένσταση του Μακεδονικού απορρίφθηκε αλλά σε δεύτερο βαθμό ο Μακεδονικός δικαιώθηκε σε μια απόφαση, που σήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν.

Η Κοζάνη και η Λευκίμμη προσέφυγαν στο CAS με το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο να ζητά αρχικά να μην προχωρήσουν τα play off ανόδου (με τη συμμετοχή του Μακεδονικού).

Η ΕΠΟ ξεκίνησε τα play off κανονικά και αυτά ολοκληρώθηκαν με τον Μακεδονικό να παίρνει την άνοδο.

Tο CAS δικαίωσε την Κοζάνη και απέρριψε την έφεση του Μακεδονικού ενάντια στη Λευκίμμη και αποφάσισε πως δεν πρέπει να επιβληθεί ποινή αλλά και αφαίρεση βαθμών.

Και ενώ αυτό για το κοινό νου θα σήμαινε αυτόματα πως η Κοζάνη θα ήταν πρωταθλήτρια, το CAS χαρακτήρισε μη αποδεκτή την αίτηση της για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια και της Λευκίμμης για παραμονή στην κατηγορία.

Το θέμα έφτασε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο και  απέρριψε την προσφυγή της Κοζάνης. Έτσι ο Μακεδονικός παρέμεινε πρώτος, κάτι που δεν επηρεάζει και τα μπαράζ που έγιναν, ενώ πέφτει ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων και παραμένει η Λευκίμμη. 

Αντιδράσεις

Με την ανακοίνωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ είχαμε έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων της Κοζάνης.

H ανακοίνωση του  ΣΦ Κοζάνης τα Λιοντάρια: Πόση βρωμιά και δυσοσμία ;

Να το χαίρεστε όλο το σάπιο σύστημα κύριοι που λυμαίνεται το χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε ένα παιχνίδι δύο ομάδες πήραν από τρεις βαθμούς. Λευκίμμη και Μακεδονικός.

Σώθηκε η Λευκίμμη και δεν βγήκε η ΚΟΖΑΝΗ.

Παγκόσμια πρωτοτυπία που μόνο η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά πως γίνεται αυτό.Για να σας δούμε τώρα όλους εσάς που μιλούσατε και βγάζατε φωτογραφίες ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ τι θα πράξετε;

Όχι ότι θα καταφέρετε τίποτα αλλά για να έχετε την συνείδηση σας καθαρή βγείτε και πείτε έστω κάτι ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΑΠΗΚΕ .ΑΙΣΧΟΣ

Τέλος θα περιμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας να εξηγήσει σε όλο το φίλαθλο κόσμο τι έφταιξε και φτάσαμε έως εδώ.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Κάτανας

Η τραγική και προκλητική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ αποτελεί πρόκληση. Αποτελεί πρόκληση για ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο της Κοζάνης.

Μια απόφαση βγαλμένη από τη φαντασία κάποιων ανθρώπων που ξεκίνησαν να μοιράζουν βαθμούς για το ίδιο παιχνίδι και στο νικητή και στον ηττημένο.

Επισήμανα από πολύ νωρίς πως κάποιοι οφείλουν να προστατέψουν τα συμφέροντα της Κοζάνης όπως και την ίδια τη δικαιοσύνη, αναλαμβάνοντας έγκαιρα πρωτοβουλίες.

Πρωτοβουλίες που φυσικά δεν είχαν να κάνουν με τη φωτογράφισή στα γραφεία της ΕΠΟ, δίνοντας τάχα ελπίδες σε όλους αυτούς που ανυπομονούσαν για την τύχη της ομάδας.

Έστω και τώρα όμως ας κάνουν ένα βήμα που θα δικαιολογεί το «κατόπιν ενεργειών μου» το οποίο και επιδίωξαν να υπηρετήσουν, πίνοντας καφέ στα γραφεία της ομοσπονδίας και βγαίνοντας φωτογραφίες.

Δυστυχώς κάποιοι κορόιδεψαν μια ολόκληρη ομάδα, κορόιδεψαν μια διοίκηση που όλο αυτόν τον καιρό πολεμούσε μόνη της με τα θηρία.

Κοροϊδέψανε έναν τεράστιο κόσμο που διψούσε να δει την Κοζάνη εκεί που της αξίζει.

Σε ένα πράγμα όμως δε μπορούν να μας κοροϊδέψουν.

Για την αγνή και την ανιδιοτελή μας αγάπη για αυτήν την ομάδα.

Να μην ξεχνάνε ένα όμως. Καλύτερος κριτής για όλους είναι ο κόσμος.

Συγχαρητήρια

στη Διοίκηση για το μεγάλο της αγώνα σε κάθε επίπεδο και στον κόσμο που νιώθει το αίσθημα της αδικίας να τον πνίγει…

Ανανεώνεται…

Γιάννης Κωσταρέλλας

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση