Οργισμένη αντίδραση Δραγατσίκα για το ύψος των μέτρων στήριξης

3 Min Read

Οργισμένη ήταν η  αντίδραση του Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Θανάση  Δραγατσίκα για το ύψος των μέτρων στήριξης για τα κλειστά καταστήματα, που ανακοίνωσε το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 3  ανέφερε πως “είναι ένα σφάλμα που γίνεται από το πρώτο lockdown. Συγχέουμε το φυσικό πρόσωπο με την επιχείρηση. Όταν το φυσικό πρόσωπο δεν παίρνει καμία βοήθεια, δηλαδή για την οικογένεια μας δεν έχουμε πάρει κάποια χρήματα, καμία απολύτως βοήθεια, πως θα ζήσουμε τις οικογένειες μας, πως θα πάμε φαγητό στο σπίτι; Είναι απλά ερωτήματα που για 13 μήνες δεν έχουμε πάρει απάντηση. Και τώρα ανακοινώθηκαν τα μέτρα από τον κ. Σταικούρα, τα οποία είναι ψίχουλα. Όταν ανακοινώνονται τέτοια μέτρα και μας λένε ένα γενικό νούμερο πχ 150εκ. ευρώ, η κάθε επιχείρηση θα πάρει από 1000 ευρώ. Δεν είμαστε επαίτες. Απαιτούμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας”.

- Advertisement -

O κ. Δραγατσίκας εξήγησε πως η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης δεν κάλεσε σε “αντάρτικο” κρατώντας υπεύθυνη θέση και γνωρίζοντας το υγειονομικό πρόβλημα. ” Το νοσοκομείο της Κοζάνης είναι γεμάτο, το ίδιο και της Πτολεμαίδας και βλέπουμε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Και θα βάλουμε για ακόμη μια φορά πλάτη, πάλι εμείς αλλά όχι αυτό το πράγμα. Είναι κοροιδία”.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα με το “άνοιξε-κλείσε” των τελευταίων ημερών αναφέροντας πως “είμασταν έτοιμοι, τα καταστήματα προσπάθησαν να ετοιμαστούν, να προμηθευτούν εμπορεύματα γιατί αν δεν έχουμε εμπορεύματα δεν έχουμε επιχειρήσεις. Κάναμε καθαρισμούς για να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας και Παρασκευή μάθαμε αυτή την απόφαση. Κάποιοι συνάδελφοι πρέπει να επιστρέψουν εμπορεύματα, επιταγές θα πάνε προς τα πίσω….Έχουμε βάλει φρένο αλλά αυτό δεν είναι επιχειρηματικότητα. Το επιχειρείν έχει και ρίσκο. Τα καταστήματα μας πρέπει να είναι γεμάτα. Η Κοζάνη είναι η καλύτερη αγορά της Δυτικής Μακεδονίας και τα καταστήματα προσπαθούμε να είναι πάντα ενημερωμένα και πιο φρέσκα για να καλύψουν τις ανάγκες. Έτσι πήραμε και πάλι εμπορεύματα. Και μην ξεχνάμε ότι έχουμε στοκάρει και τα εμπορεύματα από πέρυσι την άνοιξη. Το καλοκαίρι δεν μπορέσαμε να ξεστοκάρουμε. Και τώρα έρχονται να μας πουν οτι θα πάρετε από 0-5 εργαζόμενους 1000 ευρώ. Δεν θέλουμε 1000 ευρώ”.

Ο κ. Δραγατσίκας έκλεισε λέγοντας πως “το ελάχιστο που προτείναμε ήταν το ποσό των 6.000 ευρώ και  στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7 να προβλεφθεί μεγαλύτερο ποσοστό για τις επιχειρήσεις Κοζάνης, Αχαίας και Θεσσαλονίκης”.

Μοιραστείτε την είδηση