Ορίστηκαν τα Διοικητικά Συμβούλια στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Κοζάνης- Παντοδυναμία της δημοτικής αρχής

1 Min Read

Σε μια συνεδρίαση γεμάτη ένταση, ορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Όπως εδώ και μέρες έχει γράψει «Ο Χρόνος» Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου αναλαμβάνει  ο Γρηγόρης Τζουμερκιώτης (παράταξη Σημανδράκου), στον ΟΑΠΝ ο Γιάννης Τσιομπάνος (παράταξη Μιχαηλίδη), στη ΔΕΥΑΚ ο Κώστας Κυτίδης,  στη Βιβλιοθήκη ο Ιωάννης Μυροφορίδης (παράταξη Μιχαηλίδη) και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ο Νίκος Κέφαλος.

Η ένταση στη συνεδρίαση προήλθε από τους ορισμούς των μελών των Διοικητικών  Συμβουλίων.Όπως είναι γνωστό η παράταξη του Δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα συνεργάζεται με τις παρατάξεις των Κυριάκου Μιχαηλίδη και Βαγγέλη Σημανδράκου, με τη συνεργασία όμως να είναι άτυπη. Με δεδομένο λοιπόν πως ο νόμος δίνει την πλειοψηφία των συμβούλων τα (3/5) στην παράταξη του Δημάρχου, οι παρατάξεις Μιχαηλίδη και Σημανδράκου δεν θεωρήθαν ως παράταξη του Δημάρχου αλλά ως “λοιπές παρατάξεις” (όλες μαζί λαμβάνουν τα 2/5).

- Advertisement -

Έτσι στις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν η συνεργασία Μιχαηλίδη- Σημανδράκου (η παράταξη του Δημάρχου δεν συμμετείχε εκ του νόμου στις ψηφοφορίες)  οδήγησε στην ανάληψη των περισσοτέρων θέσεων στα Διοικητικά Συμβούλια με την αντιπολίτευση να εκπροσωπείται με ένα μέλος σε κάθε Δ.Σ.

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση