Οριστικοποίηση της χάραξης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης- Πτολεμαΐδας, αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη με στελέχη της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων

3 Min Read

Σε ενέργειες επίλυσης εκκρεμοτήτων που χρόνιζαν, αναφορικά με την εξέλιξη της οριστικοποίησης της χάραξης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Πτολεμαΐδας, προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά από τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη με στελέχη της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων (Έδρας), που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021.

Έπειτα από διαρκείς προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι υποχρεώσεις της Δ.Ε.Η Α.Ε. για αποκατάσταση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου, της Π.Ε.Ο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας και της διευθέτησης της κοίτης του Εορδαίου ποταμού (Σουλού), μπαίνουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Η επιχείρηση βρίσκεται σε συνεργασία με την Π.Δ.Μ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της, για την οριστικοποίηση της χάραξης και την εκπόνηση μελέτης για την Π.Ε.Ο., ενώ προχωράει και η μεταξύ τους συνεργασία σχετικά με τη διευθέτηση της κοίτης του Σουλού. Αναφορικά με την αποκατάσταση των σιδηροδρομικών υποδομών, ζήτημα το οποίο διαχωρίστηκε από τα παραπάνω, η Δ.Ε.Η. Α.Ε., βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Ε.. Την πορεία της εξέλιξης της συνεργασίας των δυο εταιρειών ,  παρακολουθεί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης προσωπικά.

Στην τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων, η οριστικοποίηση και η μελετητική ωρίμανση της παλαιάς χάραξης της Π.Ε.Ο, η οποία αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή. Αναφορικά με τα απαιτούμενα έργα και τις όποιες επεμβάσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού τμημάτων αλλά και του συνόλου της Π.Ε.Ο, η Δ.Τ.Ε. (Έδρας) εντός των προσεχών ημερών θα υποβάλει εγγράφως στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. τις προτάσεις της. Η επιχείρηση αξιοποιώντας τις προτάσεις αυτές θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών τους στο πλαίσιο  της καλής συνεργασίας τους . Κοινή επιδίωξη, η επιτάχυνση των διαδικασιών θέτοντας ως στόχο την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών ενεργειών μέχρι το τέλος Μαρτίου για την έναρξη εκπόνησης των σχετικών μελετών.

Όπως τόνισε τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η πλευρά της Δ.Ε.Η Α.Ε., η Π.Ε.Ο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας θα πρέπει να  αναβαθμιστεί σε κύριο οδικό δίκτυο, λαμβανομένων υπόψη της  αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής των εδαφικών σχεδίων και των Ειδικών Πολεοδομικών που θα εκπονηθούν.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση