Ορκωμοσία πτυχιούχων της ΣΔΟ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας υπό τον ήχο τραγουδιών της Κάτω Ιταλίας από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

2 Min Read

Η Κοσμητεία της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας των Πτυχιούχων του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας. Η έναρξη της τελετής θα πραγματοποιηθεί στις 10:45 και θα διανθιστεί με την παρουσία και τις μουσικές αποχρώσεις των πενήντα πέντε (55) μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας από Παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας.
Λίγα λόγια για το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας.
Ιδρύθηκε το 2002 και η δύναμή του ανέρχεται στους 230 μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος διδάσκονται όλα τα διδακτικά αντικείμενα που υπάρχουν και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες σύμφωνα με τα επίσημα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του υπουργείου, αλλά επιπλέον οι μαθητές και μαθήτριές του λαμβάνουν μια σφαιρική και ολοκληρωμένη μουσική παιδεία μέσω μιας μοναδικής ποικιλίας μουσικών μαθημάτων, όπως είναι τα θεωρητικά μαθήματα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, τα υποχρεωτικά μουσικά όργανα, η αρμονία και το dictee, η ιστορία μουσικής με μορφολογία, καθώς και η διδασκαλία ενός οποιουδήποτε άλλου μουσικού οργάνου της προσωπικής επιλογής τους σε ατομικό επίπεδο.
Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, αν και έχει λιγότερο από είκοσι χρόνια ζωής, παρουσιάζει ήδη πολύπλευρη δράση σε εγχώριο και όχι μόνο επίπεδο. Η παρουσία του σε όλα τα μουσικά φεστιβάλ ανά την επικράτεια είναι συνεχής σε ετήσια βάση τόσο με το παραδοσιακό σχήμα όσο και με το ευρωπαϊκό, ενώ έχει αναπτύξει στενές συνεργασίες με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επίσης, έχει οργανώσει συναυλίες σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού (Λονδίνο, Βιέννη και Ρώμη). Τέλος, η παρουσία του σχολείου είναι πανθομολογούμενη και αυτονόητη σε όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας και όλης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Από το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση